'Operadaki Hayalet' ekibine İstanbul'da sürpriz!

The Phantom of the Opera (Operadaki Hayalet) ekibi, büyük bir sürprizle karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
'Operadaki Hayalet' ekibine İstanbul'da sürpriz!

'The Phantom of the Opera', 'Cats', 'Evita' ve 'Jesus Christ Superstar' gibi efsane müzikallerin bestecisi 'Baron' unvanlı Andrew Lloyd Webber, geçtiğimiz akşam eşi ve kızıyla İstanbul'a geldi. Zorlu PSM'de müzikali izleyen Webber, oyuncular ile bir araya gelerek sohbet etti. 



İlk kez 1986 yılında Londra'da sahneye konan, müzikleri listelere bir numaradan giren ve en çok gişe hasılatı yapan müzikallerden olan 'Operadaki Hayalet', şimdiye kadar dünya çapında 40 ülke, 110 şehirde, 65 bin performansla 80 milyonluk bir izleyici kitlesine ulaştı. Eser 15'ten fazla dile çevrildi. 



Saplantılı bir aşk hikayesi...



Paris Operası'nda hayalet olarak tanınan, yüzü ileri derecede deforme olmuş bir müzik dâhisinin, yetenekli ve güzel Soprano Christine'e olan saplantılı aşkını konu alan The Phantom of the Opera, kıskançlık, çılgınlık ve ihtirasın kesiştiği büyülü bir hikayeyi konu alıyor. Fransız yazar Gaston Leroux'ın aynı adlı romanından uyarlanan müzikal, sayısız başarısının yanı sıra, ilginç prodüksiyon detaylarıyla da dikkat çekiyor.



Her performansta 230 farklı kostüm



Oyuncular, teknik ekip ve orkestra da dahil olmak üzere 130 kişilik bir ekipten oluşan Operadaki Hayalet'in her gösteriminde 230 kostüm, 281 mum, 250 kg kuru buz ve 10 adet sis makinası kullanılıyor. Ayrıca her bir performansta 22 sahne değişimi bulunuyor. Efsanevi müzikalin en önemli dekorlarından biri de 1 tonluk, tamamı kristalden yapılma avizesi. Dev avize, izleyicileri oyunun içine alarak, unutulmaz bir deneyime kapı açıyor. 



'The Phantom of the Opera', Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde 17 Mayıs tarihine kadar sahnelenecek. 



Biletler Zorlu PSM web sitesinde ve Biletix'de satılıyor.



"'Operadaki Hayalet' ekibine İstanbul'da sürpriz!" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin