Onur Şener cinayetiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama. İlker Karakaş ve Ali Gündüz kamu görevinden uzaklaştırıldı

Ankara'daki bir eğlence mekanında istek parçayı bilmemesi nedeniyle öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık olayda adları geçen ve iş müfettişi kadrosunda bulunan İlker Karakaş ve Ali Gündüz'ün kamu görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Onur Şener cinayetiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama. İlker Karakaş ve Ali Gündüz kamu görevinden uzaklaştırıldı

Ankara'da solistlik yaptığı eğlence mekanında istek şarkıyı söylemediği için öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Olayda adı geçen ve iş müfettişi kadrosunda bulunan İlker Karakaş ve Ali Gündüz kamu görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi. Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

Yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan ve Ankara’da gerçekleşen asayiş olayı ile ilgili olarak; olayda isimleri geçen İlker Karakaş ve Ali Gündüz 2012 yılında KPSS ile Bakanlığımızca gerçekleştirilen yazılı/sözlü sınav sonuçlarına göre iş müfettişi yardımcısı olarak kamu görevine atanmışlardır.

İş Müfettişi kadrosunda bulunan adı geçenlerin herhangi bir idari görevi bulunmamakta olup devam eden adli süreç dışında Bakanlığımızca da gerekli tahkikat ivedilikle başlatılarak ilgililer kamu görevinden uzaklaştırılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı söylemediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'e saldırdı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 2 katil zanlısının Çalışma Bakanlığında müfettiş olduğu, birinin TAI'de (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) mühendis olduğu ortaya çıktı. Tepkiyle karşılanan cinayetle ilgili 3 kişi tutuklandı, 2 kişi serbest bırakıldı.

DHA'nın haberine göre dün gece saatlerinde Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında mekana gelen grup, o sırada sahnede olan müzisyen Onur Şener'den istek parça istedi. Müzisyen Şener ise şarkıyı bilmediğini belirterek çalmadı. Bunun üzerine gruptan üç kişi müzisyenle sözlü olarak tartışmaya başladı, tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Mekan çalışanları ile müşterilerin araya girmesiyle kavga sonlandırıldı.

Eğlence mekanının kapanmasına yakın bir saatte ayrıldıkları öğrenilen grup, bu sırada evine gitmek üzere dışarı çıkan Onur Şener'e saldırdı. 3 kişi ellerindeki cam şişelerle Şener'i darbetti. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Boğazından cam parçalarıyla ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan Şener, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KATİL ZANLILARINDAN 3'Ü TUTUKLANDI

Şener’in ölümüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 5 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Çalışma Bakanlığında iş müfettişi olan İlker Karakaş (35) ve Ali Gündüz (36), TAI'de mühendis olan Semih Soyalp (36) ile arkadaşları J.E. (36) ve G.G. (36) Ankara Adliyesine sevk edildi.

Ali Gündüz ve Semih Soyalp, ilk ifadelerinde, Onur Şener'i İlker K.'nin öldürdüğünü, kendilerinin ise ayırmaya çalıştığını ileri sürdü. İlker K. ise Şener'i kendisinin öldürmediğini ve kimin yaptığını bilmediğini iddia etti.

Ali Gündüz, Semih Soyalp ve İlker Karakaş "kasten öldürme" suçundan çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin