Onur ödülü 'Çirkin Kral'ın

Bu sene 3'ncüsü düzenlenen Roma Türk Film Festivali 26 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Google Haberlere Abone ol
Onur ödülü 'Çirkin Kral'ın

Festival bu yıl ünlü moda markası Beymen ile Türkiye'de ve dünyada önde gelen festivallerinde sinemaseverlerin yanında yer alan dijital platform DIigitürk'ün desteğiyle İtalyan seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.



YILMAZ GÜNEY'İN ANISINA



Roma Türk Film Festivali'nin bu yılki "Onur Ödülü" Türk sinemasının 'Çirkin KralYılmaz Güney'in oldu. 



1984 yılında 47 yaşındayken hayatını kaybeden Yılmaz Güney yazar, senarist, yönetmen ve oyuncu olarak Türk sinemasına damgasını vurmuştu. Güney'in ödülü gala gecesi eşi Fatoş Güney'e takdim edilecek. 

Festival süresince Yılmaz Güney'in 70'li yıllardaki toplumsal yozlaşmayı ve sınıflararası mücadeleyi anlattığı "Arkadaş", "Umut" ve uluslararası alanda en çok ödül alan Türk filmi "Sürü" İtalyan seyircisi ile buluşacak.



FİLMLERİYLE GELİYORLAR



Açılış filmi Soğuk ile sinema seyircisini selamlayacak olan festival bu yıl "Anısına", "Filmleriyle Geliyorlar", "Türkler Neye Güler" ve "Kısa Film" bölümlerinden oluşuyor.



Festival'in "Filmleriyle Geliyorlar" bölümünde, Reha Erdem'in senaryosunu yazıp yönettiği Jin, Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi Şimdiki Zaman, Deniz Akçay'ın yönettiği Köksüz ve Derviş Zaim'in kamerasını Anadolu'nun gerçek insanlarına ve günlük gerçek döngüsüne çevirdiği Devir yer alıyor.



III. Roma Türk Film Festivali, komedi filmlerine ayırdığı "Türkler Neye Güler" bölümünde ise Hakan Algül'ün yönettiği, başrollerinde Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın yer aldığı "Eyvah Eyvah 2" ve Sermiyan Midyat'ın senaryosunu yazıp yönettiği, başrolünde Demet Akbağ'ın oynadığı "Hükümet Kadın" ile İtalyan seyircisini güldürecek.



Festival'in "Kısa Filmler" seçkisinde ise; Şükriye Aslan'ın yönettiği Belleksiz, Abdurrahman Öner'in yönettiği Buhar, Eli Kasavi'nin imzasını taşıyan Evrenin Sonu, Serhat Karaaslan'ın yönettiği Musa ve Hakan Burcuoğlu'nun yönettiği İstirahat Odası yer alıyor.



"Mamma li Turchi" ("Eyvah Anneciğim Türkler Geliyor!") sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival, geçen iki yılda olduğu gibi bu yıl da Türk sinemasının tüm renklerini İtalyan seyircisiyle buluşturacak.



Onursal Başkanlığını dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in üstlendiği Roma Türk Film Festivali, Türk sineması adına bir çok başarılı organizasyonu yürüterek adından başarıyla söz ettiren Serap Engin'in başkanlığında, SRP İstanbul ekibi tarafından gerçekleştiriliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin