Online alışverişe olan ilgi haberlere yansıdı

E-ticaret sektöründeki artan hareketlilik yazılı basında çıkan haberlere de yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Online alışverişe olan ilgi haberlere yansıdı

Günümüzde özel alışveriş kulüpleri, fırsat siteleri ve hazır giyim şirketleri başta olmak üzere pek çok firmanın önemli bir pazar olarak kabul ettiği e-ticaret sektöründeki artan hareketliliğin yazılı basında çıkan haberlere de yansıdığı belirlendi.



Interpress’in yaptığı araştırmaya göre; hemen her yıl % 70’in üzerinde büyümenin yaşandığı e-ticaret sektöründe, 2012 yılı boyunca ekonomi sayfalarında toplam 10 bini aşkın haberin yayınlandığı tespit edildi.



En çok Markafoni haber oldu



Interpress’in ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberler üzerine yaptığı incelemede, internet kullanıcılarının sadece % 4’lük kısmının internet üzerinden alışveriş yapıldığı ülkemizde, 40’ı aşkın markanın haberlerde isminin yer aldığı saptandı. Yayınlanan bu haberler içinde 788 haberle en çok Markafoni’nin adı geçerken, ikinci sırada 567 haberle Hepsiburada’nın yer aldığı saptandı. Üçüncü sırada Trendyol 491 haberle yer alırken, Lidyana 315 ile Limango’nun da 265 haberle sektörde ilk beş sıra içinde bulunan diğer markalar olduğu belirlendi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin