Onlardan kurtulmak çok kolaymış: Evdeki örümceklerin kökünü kurutan yöntem bulundu

Örümcek gördüğünüz her yere elinizde bir parça peçete ile koşmaktan vazgeçin! Bu doğal yöntem sayesinde evinizi yuva yapmış örümceklerden anında kurtulabileceksiniz. İşte örümcekleri evden uzaklaştırmanın en etkili yöntemi

Onlardan kurtulmak çok kolaymış: Evdeki örümceklerin kökünü kurutan yöntem bulundu

Örümcekler evinizin içinde ve çevresinde sıkıntı yaratabilir. Bazı haşerelerin yaptığı gibi evinizde yapısal hasara neden olmasalar veya hastalık yaymasalar da kesinlikle sinir bozucu olabilir.

Örümcekleri evden uzaklaştırmak adına pek çok ilaç mevcuttur. Ancak bunlar kimyasal içerikli olduğu için zarar verebilme ihtimali yüksektir. Örümceklerden kurtulmak mutfağınızda gizli olabilir.

Sizler için paylaştığımız bu doğal yöntemler sayesinde evdeki örümceklerin kökünü kurutacaksınız. İşte örümcekleri uzaklaştırmanın en pratik yolu…

BEYAZ SİRKE

Temizlikte sıklıkla kullanılan beyaz sirke, örümcekleri defetmede de oldukça etkin rol oynar. Sirke spreyi, özellikle örümcekler için organik bir kurtulma yöntemidir.

İnsanlara zararsız olmakla birlikte, örümceklerin çok hassas olduğu, ekşi bir tat ve koku veren asetik asit içerir. Kullanmak için eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesinde karıştırın.

Evinizin etrafına püskürtün, mutfağınıza ve örümceklerin girebileceği girişlere sıkmak etkili olacaktır.

SARIMSAK

Sarımsak, örümcekleri savuşturmada etkin rol oynayan güçlü özelliklere sahiptir. Çünkü örümcekler sarımsak kokusundan nefret eder ve kokuya asla yanaşmazlar.

Su dolu bir sprey şişesine birkaç karanfil koyarak hazırlayın. Bunu yaptığınızda, örümcekleri uzak tutmak için köşelere ve süpürgeliklerin etrafına püskürtebilirsiniz.

Onlardan kurtulmak çok kolaymış: Evdeki örümceklerin kökünü kurutan yöntem bulundu

NANE

Nane harika bir doğal böcek kovucudur. Örümcekler de dahil olmak üzere çoğu böcek naneden nefret eder.

Nane esansiyel yağını bir sprey şişesindeki suya ekleyin ve evinizin her yerine püskürtün. Ek bir avantaj da evinizin taze nane kokusuna sahip olmasıdır.

Ayrıca biraz kuru nane yaprağını ezip mutfak dolabınızdaki küçük poşetlere koyabilirsiniz. Taze naneniz yoksa kuru nane kullanabilirsiniz.

ESANSİYEL YAĞLAR

Okaliptüs yağı, nane yağı, limon otu yağı veya biberiye gibi yağların kokusu örümcekleri uzaklaştırır. Örümceklerin sevmediği bu yağlardan birini alın ve suyla karıştırın.

Köşelere, kilere ve ağ veya örümcek gördüğünüz diğer yerlere püskürtün. Kokunun her zaman kalıcı olması için karışımınızı tekrar tekrar püskürtmeniz önemlidir. Aksi takdirde örümcekler geri gelecektir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin