Önder Karaveli Ghezzal'ın tepkisine yanıt verdi

Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Beşiktaş ile Medipol Başakşehir'in 2-2 berabere kaldığı maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli ve Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer, düzenlenen basın toplantısına katıldılar.

Google Haberlere Abone ol
Önder Karaveli Ghezzal'ın tepkisine yanıt verdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, oyunu kazandıklarını ama maça kazanamadıklarını söyleyerek, "Bütün istatistikler bunu gösteriyor. Oyun gücü yüksek bir rakibe karşı oynadık. Oynadığı birçok maçta rakibine oranla üstün oynayan ve birçok maç kazanan takıma karşı oynadık. Birinci hedefimiz geride oyun kurmalarından faydalanmaya çalıştık. Bunu engelleyip rakip yarı sahadan pozisyonlar bulmak, çoğalmak ve kendi organizasyonlarımızı oluşturmak üzerine çalışmıştık. İlk yarıda birçok kere bunu yaptık ve pozisyonlar bulduk. Kalemizdeki ilk pozisyon 35'inci dakikada gol oldu. Bu bizi de psikolojik olarak kısa süreliğine etkiledi. Dikkatsizce bir gol yedik. Reaksiyon gösterdik ve Can ve Güven'in ortaklaşa golüyle maça denge geldi" dedi.

"20 SANİYE VARDI, DEĞİŞİKLİK HAKKIMIZI KULLANMAMAK İSTEDİK"

Maçın ilk yarısının uzatma dakikasında Welinton'un sakatlanarak kenara gelmesine rağmen Necip Uysal'ın oyuna alınmamasıyla ilgili konuşan Karaveli, "Maçın son saniyelerinde Welinton sakatlandı. Maçın yüksek tempolu gideceğini biliyorduk. İlerleyen bölümlerde değişiklik haklarına ihtiyacımız olacağını biliyorduk. 20 saniye vardı, bununla ilgili Atiba'yı oraya alarak değişiklik hakkımızı kullanmamak istedik. Gole etki ettiğini düşünmüyorum. 4 savunma oyuncumuz da orada olacaktı. Golü yiyerek 2-1 mağlup şekilde içeri girdik" ifadelerini kullandı.

Bu pozisyona Ghezzal, kenar yönetimine tepki göstermişti.

"DEĞİŞİKLİK TALEBİ ALEX'TEN GELDİ"

Alex Teixeira'nın kendi isteği üzerine oyundan alındığını kaydeden Önder Karaveli, "Oyundaki ağırlığımız, kontrolümüz devam etti. Çok fazla pozisyon olmasa da taraftarın coşkusuyla gole kadar bir oyun vardı. Gole kadar pozisyon bulma anlamında zengin olmasa da rakibe göre etkili bir oyun vardı. Güven ve Alex'i değiştirmek zorunda kaldık. Talep Alex'ten geldi. Sakatlıktan çıkan riskli bir oyuncuydu. Oyuna güç katacak oyuncularımız dışarıda kalıyorlar sakatlık yüzünden. Sakatlık bizi tedirgin ediyor. Oyuncuyu korumak istiyoruz. Girenlerin yüksek katkısı olduğu söylenemez. Kazanmayı çok istediğimiz, pozisyonumuzu değiştirecek bir maçı daha kazanamadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

"DİRİ BİR BATSHUAYI ETKİLİ OLABİLİR DİYE OYUNA SOKTUK AMA İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK"

Güven Yalçın'ın kendisinden beklediklerini yerine getirdiğini dile getiren Önder Karaveli, şunları söyledi: "77'nci dakikaya kadar ondan beklediğimiz birçok şeyi yerine getirdi. Yorulduğunu hissettik ve çıkardık. Oyun kurma organizasyonunun bozulması konusunda Güven ve Alex başrol oynadı. Ataklarda etkili gibi gözükse de rakibin kendi sahasından başlayan ataklarını engelleyemez bir görüntüsü oldu. Doktorumuzdan da değişiklik konusunda uyarı geldi. Bir kişiyi daha kaybetmemek için ve diri bir Batshuayi etkili olabilir diye oyuna soktuk ama istediğimizi alamadık. Güven çok güzel bir gol attı. Pozisyonlar hazırladı. Rakibin atağa çıkışında ondan beklediğimiz iletişimi ve koşuları yaptı. Genel olarak Güven'den memnunum. Santrforlarımız Güven, Larin, Batshuayi var."

"GALATASARAY MAÇINDA OYNAYABİLECEK OYUNCULAR OLACAKTIR"

Önder Karaveli, sakatlığı bulunan Pjanic, Josef, N'Koudou ve Oğuzhan Özyakup'un son durumlarıyla ilgili gelen soruya, "Doktorlarla sürekli konuşuyoruz. Bazılarının tedavileri, bazılarının antrenmanları devam ediyor. İçlerinden Galatasaray maçında oynayabilecek oyuncular olacaktır. Beklentimiz bu yönde. Oynayacak seviyeye gelemeyecek oyuncularımız da olabilir" yanıtını verdi.

Karaveli ayrıca Kenan Karaman'ın bugün oynadığı oyundan son derece memnun olduğunu ve oyuncu gol attığı için de mutluluk duyduğunu söyledi.

ERDİNÇ SÖZER: GHEZZAL'IN TREZEGUET'E FAUL YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Medipol Başakşehir Teknik Sorumlusu Erdinç Sözer ise maçın beklediklerini gibi geçtiğini belirterek, "Hızlı geçiş oyunları, sert bir oyun oldu. Karşılıklı baskı yaptık. 15-20 dakika Beşiktaş baskılı oynadı. Onu çözünce biz baskılı oynadık, sonra golü attık, öne geçtik. Devreye kadar dengeli oldu. İkinci devre istediğimiz oyunu oynayamadık. Pas oyunu, top bizde olsun, gol atışları olsun istedik, olmadı. Çok top kaybı yaptık. 121 km koşmuşuz. Geçişlerden 1-2 pozisyon çıkaramadık. İkinci devre maçı elimizden verince ikinci golü yedik" dedi.

Sözer, siyah-beyazlıların attığı ikinci golden önce faul olduğunu kaydederek, "Genelde pozisyonlar VAR'da kontrol ediliyor. Biz Ghezzal'ın, Trezeguet'e faul yaptığını düşünüyoruz. Kendi oyunumuza bakıp oyunumuzu ölçmemiz lazım. İkinci devre oyunumuzdan memnun değiliz. Maçı kontrol edip domine etmek istiyoruz. Bugün çok istekliydik, öyle konuştuk. Hedefimiz galibiyetti ama bulamadık" açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin