Önceki gün hayatını kaybeden Hasan Yılmaer 'Dünya Gazetesi'nden böyle uğurlandı

Cumartesi günü vefat eden gazeteci Hasan Yılmaer için cenazeden önce son çalıştığı gazete olan Dünya Gazetesi'nde tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Önceki gün hayatını kaybeden Hasan Yılmaer 'Dünya Gazetesi'nden böyle uğurlandı

84 yaşında yaşamını yitiren Gazeteci Hasan Yılmaer için son çalıştığı gazete olan Dünya Gazetesi'nde bu sabah tören düzenlendi. Törene, Dünya Gazetesi çalışanları, duayen gazetecinin arkadaşları Hürriyet Gazetesi ile Doğan Haber Ajansı'ndan yönetici ve çalışanlar katıldı. 



Törende Yılmaer ailesi de hazır bulundu. Eşi Naime, oğulları Esat ve Galip Yılmaer ile torunu Sedef ve gelini Yasemin Yılmaer başsağlığı dileklerini kabul etti. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Hasan Yılmaer'in mesleğe başladığı yıllarda gazetecilerin hemen hemen hiç bir haklarının olmadığını hatırlatarak, "Bugün çalışan gazeteciler günü olarak kutladığımız 212 sayılı yasayı, bize armağan eden bir anlamda Hasan Yılmaer'dir" dedi.



Törende Hasan Yılmaer'in oğulları Esat ve Galip Yılmaer de konuştu. Gözyaşlarına güçlükle hakim olan Esat Yılmaer sadece bir baba değil bir meslek büyüğünü, bir dostunu da kaybettiğini belirterek, "Ondan çok şey öğrendim. Mesleğe onun yanında başladım. Hepimize çok şey öğretti. Gururluyum, ne mutlu bana ki böyle bir babam vardı" diye konuştu. Galip Yılmaer de "Çok zor bizler için ama yüreğimizde her zaman yaşayacak. Ben babamı uğurlamıyorum. Babamı kalbime gömüyorum" dedi. Törende konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto da Hasan Yılmaer'in gazetecilerin özlük haklarına yönelik çalışmalarından söz ederken, onun sendikacı kimliğine vurgu yaptı.



Olcayto bugün Hasan Yılmaer gibi hem yönetici, hem sendikacı olan gazetecilerin bulunmadığını belirterek, "Hem yazı işleri müdürlüğünü sürdüren ama aynı zamanda sendikada görev yapan dört gazeteciden biriydi. Bu çok önemli bir şeydi" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Hasan Yılmaer için dua edildi. Törene katılanlardan helallik istendi. Yılmaer'in cenazesi Dünya Gazetesi'nden ayrılırken üzerine karanfiller atıldı. Hasan Yılmaer'in naaşı, cenaze namazının kılınacağı Levent Afet Yolal Camii'sine götürüldü. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin