Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler!

Kütüphane Haftası için pedal çevirip kitap okudular...

Google Haberlere Abone ol
Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler!

Kütüphane Haftası kutlamalarının son etkinliği olan Okumaya Pedallıyoruz 2 / Bisiklet Turu, geçtiğimiz pazar günü Heybeliada'da gerçekleşti.



52. Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen bisiklet turuna Heybeliadada İlçe Halk Kütüphanesi önünde buluşan 100 bisiklet sever katıldı.



Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler!



Adanın fiziklsel koşulları nedeniyle yarım ada turu şeklinde süren bisiklet turu, 50 dakika sürdü. Heybelida İlçe Halk Kütüphanesi önünde sonlananan turun ardından Yitik Ülke Yaynları'nın hediye kitapları bisiklet severlere dağıtıldı. Ayrıca yanlarında kitap getiren okurlar, kitap takası da yaptılar.



Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler! - Resim : 2



Katılımcılar ayrıca okuma alışkanlığına dikkat çekmek için halen kapalı olan ve binası Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Heybeliada İlçe Halk Kütüphnesi'nin kütüphane olarak ada halkına ve İstanbullulara hizmet vermesi için 15 dakika kitap okudu.



Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler! - Resim : 3Etkinliği düzenleyenler arasında bulunan Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Aydın İleri, konuyla ilgili önemli açıklamada; "İstanbul'un doğa ve kültürel güzelliklerinden olan Heybeliada'yı yakından tanıdık, birlikte pedal çevirdik ve en önemlisi birlikte sayfaları çevirdik. Geleceğimiz için kitap okuduk.



Önce pedalları, sonra kitap sayfalarını çevirdiler! - Resim : 4



Ülke genelinde nitelikli kütüphaneler açılması ve bu kütüphanelerde kütüphanecilerin çalışması dileğimiz.



Kütüphanecilik mesleğini, kütüphanelerimizi, okuma ve bilgiye ücretsiz ve eşit erişim hakkımızı her zaman savunacağız.



Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi, Okul Kütüphanecileri Derneği, Heybelida Kütüphane Koruma Derneği, Özgür Sürüş Topluluğu, Özgürlüğe Pedal, Okuma Ajansı, Yitik Ülke Yayınları işbirliği ile yapılan bisiklet turuna katılan bütün bisiklet gruplarına, topluluklarına, bisiklet aktivistlerine, bisiklet turu ve okuma etkinliğine destek veren tüm kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin