Ömer Özgüner: Seyirci aynı işlerden sıkıldı

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, televizyon dünyasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Ömer Özgüner: Seyirci aynı işlerden sıkıldı

Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner, televizyonculuğun püf noktalarını Milliyet'in Cadde ekine anlattı.



İşte, Özgüner'in o röportajı:



Yeni yayın dönemi için neler düşünüyorsunuz?  Star TV’nin yeni sezon planları ne?



‘Siyah İnci’ ilk yeni işimiz. ‘İstanbullu Gelin’, ‘Söz’ ile ‘Fazilet Hanım ve Kızları’ geçtiğimiz yıldan devam eden projeler. Yazın iki dizi yayına girdi, onlar devam ediyor. Gül Oğuz’un genel yönetmenliğini, Murat Can Oğuz’un yönetmenliği üstlendiği ‘Hayat Sırları’ için anlaştık. O sıcak bir aile hikayesi. Abdullah Oğuz’un yönetmenliğini yaptığı, yapımcılığını da kendisinin üstlendiği, Kadir Doğulu ve Melisa Sözen’in başrollerinde olduğu ‘Babamın Günahları’ başlayacak. Ay Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği, kadın entriklarının olduğu güzel bir hikayemiz var. Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Bade İşcil ve Tülin Özen başrollerinde olacak. Bir de Limon Yapım’la ‘Avlu’ adlı bir proje için çalışıyoruz. Barış Arduç ve Burak Özçivit’le de anlaştık ama doğru proje olana kadar bekleyeceğiz.



Dizi seçimindeki kriterleriniz neler?



Biz farklı türlerin iş yapacağına inanıyoruz. Seyirci de aynı işlerin yapılmasından sıkıldı, değişik şeyler arıyor. Seçtiğimiz projeler böyle aslında. Oyuncu castı da bizim için oldukça önemli. Çok uzun sürelerin, çok uzun bölümlerin seyirciyi sıktığını düşünüyorum. İyi diziler artık 1-2 sezonda bitmeye başladı.



Kısa seriler yapmayı düşünüyoruz. Yazın ‘Çember’i denedik. Bu sene ‘Börü’ var. Sektördeki rekabet çok büyük. ‘Ben sadece oyuncuyla ya da senaryoyla kazanırım’ gerçekten olmuyor. Birden çok unsurun bir arada olması, o sinerjinin yakalanması gerekiyor. Biz, modern yurt dışında da karşılığı olan işler yapmaya çalışıyoruz.



Çalışma saatleriyle ilgili tartışmalara ne diyeceksiniz? Dizi süreleri kısalır mı?



Mini serilerde kısalabiliyoruz ama dizi sürelerinde kısalmanın ekonomisi oluşmadı henüz. Hep hedefimizde var ama bu konuda herkes elini taşın altına koymalı.



Oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı ‘Ben 60 dakikalık dizi yapayım, 140 dakikalık dizi parasını alayım’ derse bu ekonomi oluşmaz. Bizim kapımız çok açık. Gerçekten fiyatını, süresini buna göre ayarlayan yapımcı ve oyuncu gelsin.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin