'Ölüm fermanımı manşetten yayınladılar'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, gazete manşetlerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Ölüm fermanımı manşetten yayınladılar'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "HDP'li vekil silah kuryesi mi" alt başlığıyla yayınlanan habere Meclis'te düzenlediği toplantıda cevap vererek, "Bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladılar" açıklamsında bulundu.



HDP'Lİ VEKİL İDDİALARA CEVAP VERDİ



HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "PKK'ya verilmek üzere Suriye'den getirilen silahları teslim alacak kuryeye yardım ettiği" yönündeki iddialara cevap verdi.



Hakkındaki iddialara cevap veren Sarıyıldız, "Şahsımı hedef alan gerçek dışı, karalama amaçlı, suçlayıcı, kurgusal bir habere yer verilmiştir. 'HDP'li vekil silah kuryesi mi' alt yazısı ile girilen haberde şahsımın silah kuryeliği yaptığı şeklinde çirkin bir iftirada bulunulmuştur. Ekrana yansıtılan ve nerede çekildiği belli olmayan mühimmat görüntüleri eşliğinde 'İşte HDP'li vekilin aracılık ettiği mühimmatın fotoğrafları, otomatik silahlar, bombalar, mermiler' denilerek, kurgusal bir içerik üretilmiş ve ismim ile söz konusu mühimmat görüntüleri yan yana getirilerek şahsım ve Partim hedef gösterilmiş, hem de kamuoyunda olumsuz bir algının oluşturulması hedeflenmiştir" diye konuştu.



İKİ AYRI YERDE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF



"AK Parti Hükümetinin basın alanındaki tetikçilerinin şahsını ve HDP'yi hedef alan kurgusal haberler uydurduklarını" savunan Sarıyıldız, "Buradan sormak istiyorum havuz medyasına hangi akıl, vicdan ve izanla iki ayrı yerden çekilmiş fotoğraflardan şahsımı sorumlu tutabiliyorsunuz? Benim üzerimde mi mühimmat yakalandı? Arabamda mı mühimmat yakalandı? Yanımdaki şahsın üzerinde mi silah yakalandı? Bunların cevabının koskoca bir 'Hayır' olduğunu kendileri de gayet iyi biliyor. Ama Saray'dan verilen emiri telaki etmekle mükellef olan bu paçavra gazeteler bir algı operasyonu yürüterek, 7 Haziran seçimlerinde krallarını başkan ve halife yaptırmadığımız için pervasızca, ahlaksızca saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.



"ÖLÜM FERMANIMI MANŞETTEN YAYINLADILAR"



"Faysal'ın Bombaları Suruç'u Patlatacaktı" başlığı yayınlanan haberlerle hedef gösterildiğini belirten Sarıyıldız, şunları kaydetti:



"Bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladılar. Yaptıkları kurmaca haberlerle IŞİD'i meşru kılmaya çalışıyorlar. Gazetecilik değil keskin nişancılık yapıyorlar adeta. Bir gazetenin emniyetin istihbarat örgütüyle bu kadar içli-dışlı olmasında hiçbir beis görülmeyen bir ülkede yaşamanın utancı içerisindeyim. Niyet ayan beyan ortada. Bizi kendi akıllarınca teşhir ediyorlar, tahkir ediyorlar. IŞİD'e 'bunlardır' deyip ölümcül hedefler yaratıyorlar. 7 ay önce olan ve şahsımla hiçbir ilgisi olmayan bir olaya takla attırarak, kılıf giydirerek, her türlü tezviratlanna gazeteciliği mesnet yaparak hakkımda ferman buyuranlara bir çift sözüm var: Mitlerin bir tane Gobbels'i vardı ve Hitleri sürüklediği mecra hepimizce biliniyor. Emir aldıkları savaş kliği ve havuz medyasına doluşan Gobbelscikler de bu ülkeyi her geçen gün felakete sürüklemektedir. Bunlar, barbar bir çete örgütüyle girdikleri kirli ilişkilerden ötürü her tarafları pislenmiş durumdalar. Bizi yalanlarının ve köktendinci çete örgütleri ile yaptıkları pisliklerinin kalkanları haline getiriyorlar. Seçimin yenilgisini hazmedememenin ağrısıyla kıvranıyorlar. 7 Haziran'da halkların büyük teveccühüne mazhar olan Türkiye Halklarının ortak evi olan HDP'yi kriminalize ederek, erken seçim telaşına düştüklerini çok iyi biliyoruz. Havuz medyasından daha çok nemalanmak için hakikat maşuku rolü yapıyorlar."



"KİRLİ VE AHLAKSIZ SALDIRI"



HDP'nin Türkiye halklarını savaşa sürükleyen kirli politikalara karşı göğsünü siper ettiği için her türlü kirli ve ahlaksızca saldırıya maruz kaldığını ileri süren Sarıyıldız, "Erdoğan kaybettiği iktidarı yeniden devşirmek için 400 vekile karşılık 400 bin canın gitmesini göze alacak kadar siyasi kontrolünü yitirmiştir. Evlatlarımızın dökülen kanını iktidarlarının harcı olarak kullanacak kadar gaddarlaşmış bir sivil cunta ile karşı karşıyayız" dedi.



"NEDEN HEDEF OLDUNUZ" SORUSU



Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sarıyıldız, "Neden hedef oldunuz?" sorusuna, "Bunu ben de çok düşündüm ama bu yılın başından itibaren biliyorsunuz Kobani üzerinde büyük bir çete kuşatması söz konusuydu. Biz birkaç vekil arkadaş orada halkla birlikte orada sürekli sınır nöbetinde yer aldık. Ne oldu? Zamanla Kobani'yi kazandı çeteler, orada kaybetti. Aslında çetelerle birlikte AKP hükümeti de kaybetti... Aslında HDP'nin seçimdeki başarısı onunla ilgili, hazmedemediler. Birini hedef göstermeleri gerekiyordu. Yoksa size soruyorum, 7 ay önce yaşanmış bir olayla ilgili ciddi hukuksal bir sorun bulsalardı şu ana kadar o fezleke Meclis'e gelmez miydi?" karşılığını verdi.



YARGIYA TAŞINIYOR



Sarıyıldız, hakkında çıkan haberlerle ilgili hem RTÜK hem de savcılık nezdinde suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.



Çözüm sürecine ilişkin soru üzerine Sarıyıldız, "3 yıldır barış sürecini biz çok önemsedik, kutsadık, hepimiz sürmesi için elimizden geleni yaptık. Son zamanlarda yaşanan ölümlerin istinasız hepsi canımızı çok yakıyor. Hepsi bu ülkenin evlatları. Bunların üzerinde ülke çok daha kayıpların yaşanacağı bir mecraya sürüklenmek isteniyor" yanıtını verdi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin