Oluk oluk para akıtmaya son. Evde yapmak bu kadar basitmiş. Evde dondurma nasıl yapılır?

Dondurma yaz sıcaklarına serinletici etki yaratan en lezzetli atıştırmalıklardır. Ancak onu dışarıdan almaya kıyasla kendi ev yapımı dondurmanızı yapmak daha iyi bir tercihtir. Yalnızca 5 malzemeli bu dondurmayla ferahlık hissini doyasıya hissedeceksiniz. İşte ev yapımı dondurma tarifi

Oluk oluk para akıtmaya son. Evde yapmak bu kadar basitmiş. Evde dondurma nasıl yapılır?

Dondurma, yaz sıcaklarında tercih ettiğimiz leziz atıştırmalıklardır. Serinlemek adına dışarıdan aldığımız dondurmaların şeker oranı fazla olabilir. Özellikle paketli ve külah dondurmalar yerine kasede dondurma tercih edin.

Ya da bunlara hiç gerek kalmadan kendi ev yapımı doğal dondurmanızı hazırlayabilirsiniz. Sade, çikolatalı, çilekli, muzlu, karamelli, böğürtlenli ve hatta kavunlu… Dondurmanın her çeşidinde ayrı bir lezzet vardır.

Ancak sadelikten kesinlikle ödün veremeyenler için sade dondurma tarifini sizler için hazırladık. Her yaştan insanın severek yediği dondurmanın serinlik hissini evine getiriyoruz.

Bu tarifle kaşık kaşık dondurma yeme isteğiniz artacak kendinizi durdurmakta zorlanacaksınız. Her yiyenin tarifini isteyeceği bir dondurma garantisi veriyoruz! Peki ev yapımı dondurma nasıl yapılır? İşte ev yapımı sade dondurma malzemeleri ve tarifi:

EV YAPIMI DONDURMA MALZEMELER

2 adet yumurta

Yarım su bardağı şeker

1 buçuk su bardağı süt

1 paket vanilya

2 paket krem şanti

EV YAPIMI DONDURMA TARİFİ

Öncelikle 2 adet yumurtayı yaklaşık 1 dakika kadar güzelce çırpın. Ardından şekeri ilave ederek 5 dakika boyunca çırpın. Daha sonra üzerine sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Ardından 2 paket krem şantiyi ve vanilyayı da ilave ederek 10 dakika boyunca çırpın. Son olarak düz bir kutuya dondurmayı boşaltıp buzdolabında yaklaşık 5 saat bekletin.

Oluk oluk para akıtmaya son. Evde yapmak bu kadar basitmiş. Evde dondurma nasıl yapılır?

DONDURMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Dondurmanın iç ferahlatan etkisi tartışılmaz. Sıcaklarla başa çıkmamızı sağlayan dondurmanın vücudumuz için pek çok faydası vardır. Dondurma vitamin ve minerallerle doludur. Dondurma, bağışıklık sistemini güçlendirir, kemikleri güçlendirir ve sizi enerjik hissettirir.

Dondurma yemek hem serinlik hissini artırır hem de mutluluk hormonu olan serotonin hissini artırır. Hem serinleyerek mutlu olacaksınız hem de dondurmanın kendisinden kaynaklı mutlu olacaksınız. Ayrıca yeterli ve doğru miktarda tüketilen dondurma kilo verimine katkıda bulunur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin