Ölü bulunan tarihçi toprağa verildi

Oral Onur, Edirne’de düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ölü bulunan tarihçi toprağa verildi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü misafirhanesindeki odasında ölü bulunan araştırmacı yazar Oral Onur için Eski Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Oral Onur'un eşi Sunar Onur, oğlu Altay Onur, kızı Gülter Özcömert’in yanı sıra Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ve yakınları katıldı.



Törende bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Oral hocayı çocukluğumdan beri tanıtırım. Allah rahmet eylesin dileklerimi sunuyorum, ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Edirne’nin tarihini, dokusunu çok iyi bilen ve günümüze taşıyan biriydi. Ondan çok faydalandık. Edirne'ye çok büyük katkıları oldu. Edirne bir değerini kaybetti. Hoca kalbimizde yaşayacak. Onu unutmayacağız. Her insan gibi, zamanı geldiğinde rahmetli oluyor. Hocanın cennette olacağını düşünüyorum” dedi.



Edirne’nin eski belediye başkanlarından olan Ecz. İbrahim Ay ise, "Derler ya insanı toprak çağırır diye onu toprak çağırmış Edirne’ye. Edirne aşığı, Edirne sevdalısı biri, 29 Ekim’de Edirne’ye gelip, Edirne’de ölmek, demek ki toprak çağırıyormuş. Hakkında söylenecek çok şey var, çok şey yok, çünkü kendisi de yok. Edirne’ye yaptığı katkılar unutulmaz. İnsanız, bir gün hepimiz gideceğiz ama ne mutlu ki arkasında eser bırakarak gitmek, bu güzel bir olay. Ruhu şad olsun" diye konuştu.



Oral Onur'un cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Buçuktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin