'Olmamış' bir insanın hikayesi

'Aç Köpekler'de emeği geçen 3 isim, oyunla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Olmamış' bir insanın hikayesi

'Aç Köpekler', aidiyetsizlik sorunu yaşayan bir adamın hikayesini anlatıyor. Anadil, faili meçhul, yurtdışında hayat kurmanın hayalleri...



Kısacası son yılların önemli sorunlarını barındırıyor. Ancak buna rağmen, koltuklarınızdan kalktığınızda, sadece bir insanın hayatına misafir olduğunu hissettiriyor. Cumhuriyet Dergi'den Esra Açıkgöz, bu işte emeği olan üç isimle; Mirza Metin, Cem Uslu ve Sermet Yeşil'le konuştu.



Bir insan hikayesi bu. Kendini parçalayan, çürüten, 'olamamış' bir insan hikayesi. Bir yanı Türk olmaya uğraşan, diğer yanı Kürt kimliğini hatırlamaya çalışan; bir yanı hırsız diğer yanı emekçi; bir yanı şefkat diğer yanı şiddet dağıtan, içinde iki kişi barındıran bir insanın hikayesi. Onu kağıda Mirza Metin döktü. Sahne üstünde Cem Uslu yönetti. Sermet Yeşil, ete kemiğe büründürdü. İşte karşınızda 'Aç Köpekler'. 



- Bu üçlünün yolu birbiriyle nasıl, ne zaman keşisti?



Mirza Metin: Yiğit Sertdemir, Altı Üstü Oyun'un dördüncü projesini yazmamı teklif ettiğinde, onunla kim oynar, kim yönetir, diye konuşmaya başladık. Cem’i önerdim. Yiğit de, tamam, dedi.



Cem Uslu: Mirza’nın Disko 5 No’lu oyununu izleyince hayran olmuştum. Hatta oyun sonrası yanına gitmiş, ama konuşamamış, sadece bakmıştım. Bu metni yönetmemi teklif edince hemen kabul ettim. Zaten Yiğit’e kızmıştım bu projeye başladığında, “Ben de oyun yazıyorum, niye bana gelmedi bu” diye, “İyi bari yöneteyim” dedim (gülüyor). Sermet'i de ben önerdim. Konservatuvarda dersine girmiştim. Bu oyunla ona önce hocam, sonra abi, en son da Sermet demeyi öğrendim (gülüyor). 



Röportajın tamamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin