Öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün avukatına Erdoğan'a hakaretten soruşturma!

Nuh Köklü davasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla avukat hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün avukatına Erdoğan'a hakaretten soruşturma!

Diken'de yer alan habere göre, İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Kadıköy’de kartopu oynarken öldürülen Nuh Köklü’nün davasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla avukat Mehmet Ümit Erdem hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.



Dün görülen duruşmaya Mehmet Ümit Erdem ve beraberindeki 20 avukat girmek istedi ancak mahkeme avukatların girişine engel oldu. Avukatları duruşmaya almayan mahkeme, daha sonra duruşma tutanağını mübaşirle dışarıya yolladı.



Avukatlar duruşma salonuna girerek mahkeme heyetine beyanda bulunacaklarını ve belge sunacaklarını söylemelerine rağmen hakim “Sizi almaya mecbur değilim. Kararım budur” diyerek avukatlardan salonu terk etmelerini istedi. Avukatların talepleri karşısında hakim sert üslubunu devam ettirerek avukatlara, “Derdinizi esas mahkemede anlatırsınız” diye çıkıştı.



Avukatlar taleplerini tekrar iletmek istese de hakim tavrını değiştirmedi ve avukatları dışarı çıkardı. Erdem beraberindeki avukat grubu yaşanan tartışmayla ilgili tutanak tuttu.



Avukatın sunduğu belgeyi almadı ama kararında avukatı suçladı



Erdem’le ilgili dosyada skandal bir karara imza atan mahkeme hakkında soruşturma talep edilen avukat Erdem’in mahkemeye belge sunmadığını iddia etti. Erdem hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması açılmasına karar vererek dosyanın gereği için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.



Ne olmuştu?



Nuh Köklü ailesinin avukatı Mehmet Ümit Erdem İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 Eylül 2015’te görülen duruşma sırasında Köklü’yü öldüren sanık Serkan Azizoğlu’na, “Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Esnaf gerektiğinde polistir, askerdir, alperendir, gerektiğinde şehittir, kahramandır, bulunduğu yerin güvenliğini sağlar’ şeklinde bir şeyler dediğini duydunuz mu, kendinizi bu pozisyonda mı hissettiniz?” diye sormuştu.



Akşam gazetesi Erdoğan’ın bu sözlerini hatırlatan avukat Erdem’i hedef almış, bu haberin ardından cumhurbaşkanlığının talebi üzerine Adalet Bakanlığı Erdem hakkında soruşturma açılması için savcılıktan izin talep edilmişti.



Öte yandan sanık Serkan Azizoğlu’nun ağabeyinin Erdoğan’a mektup yazara, kardeşi için yardım istediği de ortaya çıkmıştı. Mektup, Adalet Bakanlığı tarafından dosyaya eklenmişti.



Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk celsesi görülen davada, mahkeme heyetine sunulan mektup, “Selamün Aleyküm Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan” diye başlıyor, Köklü’nün ‘AKP’ye karşı ve Gezi olayının öncülerinden’ olduğu belirtilerek Erdoğan’dan yardım isteniyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin