Okulun spor salonunda facia! Çatı çöktü, en az 11 ölü var

Bir okulun spor salonunun çökmesi sonucu facia yaşandı. Alınan bilgiye göre pazar günü akşam saatlerinde spor salonunun çatısı çöktü. Çin Xinhua haber ajansının son bilgilerine göre olayda en az 11 kişi hayatını kaybettiği öğrenildi, çökme sırasında salonda 19 kişi bulunuyordu.

Google Haberlere Abone ol
Okulun spor salonunda facia! Çatı çöktü, en az 11 ölü var

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki bir okulun spor salonunun çatısının çökmesi sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Xinhua haber ajansına göre, okulun spor salonunun çatısı, pazar günü akşam saatlerinde çöktü. Bölge itfaiye ve kurtarma ekiplerinin açıklamasında, çökme esnasında salonda 19 kişinin bulunduğu belirtildi.

Göçük altında kalan 4 kişi kendi imkanlarıyla enkazdan kurtulurken, 15 kişi mahsur kaldı.

ÇATIDA YASA DIŞI MADDE KULLANILMIŞ

Yetkililer enkazdaki 11 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişinin ise yaralı kurtarıldığını açıkladı. İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi.

Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor. Soruşturma kapsamında çatı inşaatında görev alan kişiler gözaltına alındı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin