Okullardan yeni nesil online eğitim modelleri

Coronavirüs nedeniyle okullarda eğitime ara verilmesiyle uzaktan eğitim konusu hepimizin evlerine girdi. Devlet okullarında MEB ve TRT işbirliği ile uzaktan eğitim dersleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
Okullardan yeni nesil online eğitim modelleri

Bu dersleri TRT EBA TV'den, TRT İzle uygulamasından ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden takip ediliyor.

Özel okullar ise farklı çözümler deniyor. Çeşitli webinar sistemleriyle uzaktan eğitimi deneyimliyor. Kimi tek yönlü bir yayın yaparak öğrencilerin girip takip etmesi üzerine kurulu kimi interaktif bir eğitim imkanı sunuyor.

Bu çözümlerden biri ise eğitim sistemine göre hazırlanmış altyapısı ile webseans. Platformun kurucu ortağı Eylem Doğan corona nedeniyle okullara ara verildiği gün Çengelköy Final okulunda başlattıkları sistemi anlattı; “online canlı görüşme altyasını eğitimle birleştirdiğimiz sistemimizde öğrenciler tıpkı bir sınıf ortamındaymış gibi öğretmenleriyle derslerine kaldıkları yerden devam ediyor. Öğretmenler akıllı tahta, ya da bilgisayarlarından derslerini yapıyor, ekranlarını paylaşarak soru çözümlerini öğrencileyle yapıp hepsini karşısında görerek onlara tek tek sorular sorabiliyor. Yani tamamen interaktif olarak kullanılan bir online eğitim sistemi. Öğrenciler de öğretmenler de bu deneyime çok hızlı alıştılar. Arkadaşlarını aynı anda görebildikleri için, onlardan kopmadıkları için kendilerini sınıflarında gibi hissedip psikolojik olarak da daha rahatlıyor ve birarada oldukları için dersi son derece dikkatle dinliyorlar.
Webseans eokul hizmeti için tek gereken her öğrencinin bulunduğu yerde bu sisteme ulaşmasını sağlayacak bir telefon ya da bilgisayar ve internet bağlantısı. “

Uzaktan eğitim, online eğitim corona virüs nedeniyle çok yoğun ve hızlı olarak her eve girdi ancak bundan sonraki süreçte de yoğun olarak kullanılacak gibi duruyor. Bu günler atlatıldığında, hayatımız normale akışına dönmeye başlayınca da hem eğitimde hem farklı alanlarda online hizmetler artarak devam edecek gibi görünüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin