Okul müdürüne taşlı sopalı saldırı. Hastanelik ettiler

Mardin’de okul müdürü taşlı sopalı saldırıya uğradı, saldırganları öğretmenler ve köylüler uzaklaştırdı. Müdür hastanelik oldu.

Google Haberlere Abone ol
Okul müdürüne taşlı sopalı saldırı. Hastanelik ettiler

Mardin’in Midyat ilçesinde ilkokul müdürü Hüseyin Deniz, okulun kapısının önünde akrabalarıyla husumetli olan kişilerce darbedildi. Deniz tedaviye alınırken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Midyat ilçesinin kırsalında yer alan Yayvantepe Mahallesi’nde ilkokul müdürü Hüseyin Deniz, akrabalarıyla husumetli olan bir grup tarafından önce sosyal medya üzerinden tehdit edildi. Dün de okulun kapısında velilileri uğurlayan Deniz, bir araçtan inen kişilerin taşlı- sopalı saldırısına uğradı. Deniz, okuldaki öğretmenler tarafından kurtarıldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Deniz, ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 10 gün iş göremez raporu verilen Deniz'i darbettiği gerekçesiyle 3 şüpheli gözaltına alındı.

Olayı anlatan Hüseyin Deniz, “Üzerime taşlarla, sopalarla saldırmaya başladılar. Olayı gören okuldaki öğretmenler ve köylüler onları uzaklaştırdılar. Haklarında suç duyurusunda bulundum. Onlardan şikayetçiyim" dedi.

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN

Olayla ilgili soruşturma sürerken eğitimciler olaya tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Abdulselam Demir, eğitimciye yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade ederek “Öğretmene şiddet vakaları artarak devam ediyor. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kasteden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. En kısa zamanda eğitimde şiddet yasasının çıkması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi’nde öğretmenlik meslek kanunun görüşüldüğü bu günlerde eğitimciye şiddet maddesi de eklenmeli. Faillerin cezasız kalmaması gerekiyor. Saldırıyı yapanları kınıyor, hocamıza geçmiş olsun diyoruz” diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin