Öksürük şurupları rafa kalkacak: Ev yapımı bu şurup öksürüğü ilaç gibi kesiyor. Doğal öksürük şurubu nasıl yapılır?

Geçmeyen öksürüğün çaresi aslında mutfağınızdaki temel malzemelerde olabilir. Bu doğal öksürük şurubu, geçmeyen öksürüğünüzü bıçak gibi kesecek. İşte ev yapımı doğal öksürük şurubu tarifi ve mucizevi faydaları

Öksürük şurupları rafa kalkacak: Ev yapımı bu şurup öksürüğü ilaç gibi kesiyor. Doğal öksürük şurubu nasıl yapılır?

Öksürük aslında iyi bir şeydir. Öksürük, tahriş edici bir maddeye tepki olarak vücudunuzun solunum yollarınızı temizleme yöntemidir.

Ancak öksürük aynı zamanda sizi bütün gece ayakta tutabilir ve genel olarak perişan olmanıza neden olabilir. Öksürük bazen uzun müddet boyunca olabilir.

Geçmeyen ve inatçı bir öksürük için tüm yöntemleri deneriz. Ancak geçmeyen öksürüğe en iyi çare doğal yöntemlerde mevcuttur.

Ev yapımı doğal öksürük şurubu, bir türlü geçmeyen inatçı öksürüğünüzü ilaç gibi geçirecek. İşte doğal öksürük şurubu tarifi ve faydaları:

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU MALZEMELERİ

1 tane kuru soğan

3 diş sarımsak

1 buçuk su bardağı su

1 tane limonun suyu

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı toz zencefil

4 yemek kaşığı bal

4 tane karanfil

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU TARİFİ

Öncelikle 1 buçuk bardak suyu kaynatın. Su kaynadığı esnada soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.

Soyulmuş soğan ve sarımsakları yıkayın ve ardından küçük küçük doğrayın. Cam bir kasenin içine kaynattığınız suyu ekleyin.

Suyun içine soğan ve sarımsakları aktarın. Soğan, sarımsak ve sulu karışım soğuyana kadar bir kenara ayırın. Soğuyan suyu süzgeçten geçirin ve soğan sarımsak parçalarını ayırın.

Öksürük şurupları rafa kalkacak: Ev yapımı bu şurup öksürüğü ilaç gibi kesiyor. Doğal öksürük şurubu nasıl yapılır?

Soğanlı sarımsaklı suyu, kapaklı cam kavanoza boşaltın. 1 limonun suyunu sıkın ve kavanozun içine ekleyin.

Daha sonrasında balı, zencefili ve tarçını da ilave edin. Karanfil tanelerini de havan yardımıyla iyice ezin. Toz haline gelen karanfilleri karışıma ilave edin.

Kavanozun ağzını sıkıca kapayın ve iyice çalkalayın. Malzemeler karışarak homojen bir kıvama geldiğinde doğal öksürük şurubunun şifasından yararlanabilirsiniz.

Doğal öksürük şurubunu sabah ve akşam birer kaşık olmak üzere tüketebilirsiniz. Mutlaka tok karnına tüketin ve öksürüğünüzü dindirin.

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBUNUN FAYDALARI

Sizler için derlediğimiz bu öksürük şurubu tarifinde kullanılan malzemeler bir dizi yarar sunuyor. Soğan ve sarımsak doğal bir antibiyotik görevi üstlenir.

Bu nedenle boğaz ağrınızı dindireceği gibi tüm vücudunuzu dinç tutmanızı da destekler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek sizi halsizliğin etkisinden kurtaracak.

Bal, tarçın ve zencefil sayesinde de balgam problemini kökten çözebileceksiniz. Karanfilin antiseptik özellikleri sayesinde vücudunuzda yer edinen mikroplar ölecek.

Limonda bulunan bol C vitamini sayesinde hem bağışıklığınız güçlenecek hem de solunum yolundaki enfeksiyonlar temizlenecek.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Doktorunuz dahilinde olmadan tüketmemeye mutlaka dikkat edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin