Öksürük krizlerini anında dindiren karışım bulundu. Günde 2 kaşık tüketince öksürük krizi son buluyor. Öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük, kişinin hem yaşam kalitesini hem de uyku kalitesini etkileyen solunum yolu rahatsızlıklarından biridir. Kimi zaman şiddetle kendini gösteren öksürük krizleri, kişiye acı ve ağrı verebilir. Bu doğal yöntemle öksürük şurupları rafa kalkacak! İşte öksürük krizlerini dindiren doğal yöntemler

Öksürük krizlerini anında dindiren karışım bulundu. Günde 2 kaşık tüketince öksürük krizi son buluyor. Öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük, vücudunuzun tahriş edici maddeleri üst (boğaz) ve alt (akciğerler) hava yollarınızdan uzaklaştırma yolu olan doğal bir reflekstir.

Öksürük aslında vücudunuzun iyileşmesine ve kendini korumasına yardımcı olur. Kişinin hem günlük yaşamını hem de uyku kalitesini etkileyen öksürük, boğaz ağrısına neden olabilir.

Bir anda gelen öksürük krizleri çok can sıkıcı olabilir. Aslında öksürüğün pek çok nedeni vardır.

Ancak sonbaharın kendini göstermeye başladığı şu günlerde grip, nezle ve soğuk algınlığı öksürüğü tetikleyen en yaygın nedenlerdendir.

Öksürüğe iyi gelen pek çok yöntem mevcuttur. Bunlardan biri de doğal yöntemlerdir. Sizler için derlediğimiz bu yöntemlere ek olarak su tüketiminizi ihmal etmemeye özen gösterin.

İşte öksürük krizlerine son veren doğal yöntemler:

TARÇINLI SÜT

Süt, vücudumuz için pek çok fayda sunan şifalı içeceklerin en başında gelir. Özellikle kış hastalıkları kendini göstermeye başladığında süt, kaçınılmaz ve vazgeçilmez içeceklerden biridir. Çünkü süt hem boğazı yumuşatır hem de öksürüğü dindirir.

Sütün içerisine eklenen tarçın ise, antioksidan etkisi göstererek mucizevi bir ikili haline gelir. Tarçın ve sütün bir araya gelmesiyle oluşan doğal antibiyotik etkisiyle öksürük krizlerinizi hafifleteceksiniz.

ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL

Karanfil; içerisinde uçucu bileşenler barındırır. Bu bileşenler; ağız ve boğaz yolunda meydana gelen iltihaplanmanın, bakterilerin ve virüslerin neden olduğu enfeksiyonlara karşı antiseptik özellik taşır.

Öksürüğü hafiflettiği kadar boğaz ağrısını da dindirir. Zencefilde bulunan bazı bileşenler ise iltihap giderici görev üstlenir.

Öksürük krizlerini anında dindiren karışım bulundu. Günde 2 kaşık tüketince öksürük krizi son buluyor. Öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürük krizlerini durdurmak ve boğazınızda meydana gelen ağrıyı hafifletmek için bu kürü uygulamak oldukça basittir.

Uygun bir kasenin içine 1 yemek kaşığı balı, 1 çay kaşığı toz zencefili ve 1 çay kaşığı karanfili güzelce karıştırın.

Dilerseniz limon ilavesi yapabilirsiniz. Hazırladığınız bu karışımı günde 2 tatlı kaşığı tüketerek öksürük krizlerinizi sonlandırabilirsiniz.

EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi kış hastalıklarının neden olduğu enfeksiyonları hafifletme ve bu tür hastalıkların süresini kısaltmaya yardımcı olan en şifalı bitkilerin başında gelir.

Hatta yapılan bazı çalışmalara göre ekinezya, boğaz ve akciğerlerde bulunan iltihabın meydana getireceği hasarı önlüyor.

Ekinezya çayını demleyip içine de 1 tatlı kaşığı kadar bal ilave ederek tüketebilirsiniz. Günde 2 fincan tükettiğinizde öksürük krizleriniz son bulacak. Ayrıca ekinezya çayıi bağışıklığı güçlendirerek vücut direncini arttırır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin