Oksijen'in 'o fotoğraf' yazısı tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine gazete özür diledi

Haftalık gazete Oksijen, Kahramanmaraş merkezli depremlerde çekilen fotoğrafları 'konuşturma'ya kalkınca Twitter’da büyük tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine Gazete Oksijen, özür diledi.

Google Haberlere Abone ol
Oksijen'in 'o fotoğraf' yazısı tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine gazete özür diledi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6’lık depremler, Türkiye’yi derinden sarstı. Şu ana kadarki can kaybı sayısı, 17 Ağustos 1999 depreminde yaşamını yitiren yurttaşların sayısını bile geçti.

Bölgede OHAL ilan edilirken; arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Bu süreçte haftalık gazete Oksijen, Maraş merkezli depremlerde çekilen fotoğrafları söze dökmeleri için yazarlarından yazı istedi.

Oksijen'in 'o fotoğraf' yazısı tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine gazete özür diledi

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Gazetenin Twitter’dan yaptığı tanıtımda, “Fotoğrafların dili yoktur, konuşmazlar. Ama istedik ki bu kez sesleri duyulsun. Sözü işin üstatlarına bıraktık. Depreme dair en çarpıcı kareleri Ayfer Tunç, Buket Uzuner, Tuna Kiremitçi, Aslı Perker, Nedim Gürsel, İsmail Güzelsoy ve Seray Şahiner kaleme aldı" ifadeleri kullanıldı.

Dosya ve tanıtım sosyal medyada tepki topladı.

Oksijen'in 'o fotoğraf' yazısı tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine gazete özür diledi - Resim : 2

'HAKLISINIZ, KENDİMİ AFFETMEYECEĞİM'

Yazı yazanlardan Ayfer Tunç, sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, "Gazete Oksijen’in talebinin bu derin acıya karşı 'umut' olacağını sandığım için kendimi asla affetmeyeceğim. Haklısınız. Acı aklımı uyuşturmuş olmalı. Sözüm yok" dedi.

Oksijen'in 'o fotoğraf' yazısı tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine gazete özür diledi - Resim : 3

'PAZARLAMA DİLİ ÇOK İTİCİ OLMUŞ'

Yazı yazan yazarlardan Tuna Kiremitçi de rahatsızlığını dile getirip Oksijen’i okurları ve yazarlarından özür dilemesi gerektiğini yazdı.

Kiremitçi, "Yazarların duygu ve düşüncelerini yazması sorun değil. Herkes yazıyor sonuçta. Ama bu sunumda kullanılan pazarlama dili çok itici olmuş. Gazetenin hem okurlardan hem de zor duruma düşürdüğü yazarlardan özür dilemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gazete Oksijen (@gazete.oksijen)'in paylaştığı bir gönderi

GAZETE OKSİJEN ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine Gazete Oksijen özür diledi. Paylaşılan özür yazısısında şu ifadeler yer aldı:

"Üzerimize kabus gibi çöken deprem felaketi başta 10 ilimizde yaşayanlar ve onların yakınları olmak üzere hepimizi derinden etkiledi. Hepimiz çok gerginiz, çok öfkeliyiz, sinirliyiz, üzgünüz, karamsarız.

Bu sabah piyasaya çıkan Oksijen’in birinci sayfasındaki editöryel değerlendirme ve sunuşa yönelik eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz.

Yapmaya çalıştığımız bu büyük deprem felaketini, değerli kalemlerin katkısıyla kamuoyuna daha etkili bir şekilde aktarma çabasıdır.

Gazetemizde bu büyük felakette yaşanan ihmal ve eksiklikleri aktaran, bilimi yok sayan kamu idarecilerini eleştiren çok sayıda haber ve yorum yer almaktadır.

Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler bulunduğunu kabul ediyor ve bunun için özür diliyoruz.

Ancak buradan hareketle “Oksijen’in acıdan nemalanmaya çalıştığına” yönelik eleştirileri hak etmediğimizi düşünüyoruz.

Piyasaya henüz saatler önce çıkan gazetenin iç sayfaları da incelendiğinde bizi eleştiren okurlarımızın görüşlerinin değişeceğini umuyoruz. Bu nedenle internet sitemizde gazetenin tüm içeriğini tüm okurlara açık hale getirdik.

Tüm eleştiri ve görüşlere açık olmaya ve ciddiyetle dikkate almaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Oksijen Gazetesi"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin