Okan Bayülgen'den tv100 ekranlarında deprem özel yayını. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketini yerinde gören tv100 ekibi izlenimlerini paylaşmak için bir araya geldi

Okan Bayülgen ile tv100 ekran yüzleri Kahramanmaraş ve 10 ili vuran 6 Şubat depremi tv100 canlı yayınında değerlendiriyor. Yüzyılın felaketini deprem bölgesine giderek yerinde gören tv100 ekibi Okan Bayülgen'in programında izlenimlerini paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Okan Bayülgen'den tv100 ekranlarında deprem özel yayını. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketini yerinde gören tv100 ekibi izlenimlerini paylaşmak için bir araya geldi

Kahramanmaraş depremlerinin 9. gününde tv100 çok özel bir programı ekrana taşıdı.

Okan Bayülgen'in sunumuyla Deprem Özel yayını Türkiye'yi ekrana kitledi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak nitelendiren depremi tv100 ekibi yaşananları ekranlara taşımıştı. Okan Baygülgen'in sunumuyla bu akşam tv100 programcıları canlı yayında deprem izlenimlerini aktardı.

Deprem Özel programının konukları tv100 programcıları ve yazarları olacak. İşte bu akşamki konuklar: Uğur Dündar, Ertugrul Özkök, Ece ÜnerErdoğan Aktaş, Cengiz Semercioğlu, Candaş Tolga Işık, Kerem Kırçuval, Oğuz Haksever ve Deniz Gürel.

Prof. Dr. Naci Görür özel yayın öncesi Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel'e konuk olmuştu.

Görür, Bayülgen'in ricası üzerine Deprem Özel yayınına da kaldı.

"HAYATIMDA İLK DEFA YAŞADIM"

Deprem bölgesinden izlenimlerini aktaran Dündar "Gerçekten yürek dağlayıcı görüntüler. Günlerdir benim rüyalarıma giriyor. İnsanlar ateş yakmışlar, kepçelerin cenazelerini ortaya çıkarmasını bekliyor. Biz gittiğimizde 6. gündü. İnsanlar gözünü kırpmadan, yemeden içmeden, tuvalet ihtiyacını gideremeden orada donmuş bir varlık gibi yakınlarının enkazdan çıkarılmalarını bekliyordu. Ben oradan eve döndükten sonra sıcak bir yuvaya sağlıklı bir şekilde girmenin, tuvalet ihtiyacımı yapmış olmamın ezikliğini ve utancını hayatımda ilk defa yaşadım." dedi.

"YENİDEN YERLEŞİM BİRİMLERİ KURUYORSUNUZ, TARİHTEN HİÇ İBRET ALMIYORSUNUZ"

"İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük yıkımdan ikisi Antakya’da olmuş" diyen Dündar "Antakya’da milattan sonra 115 yılında 7,5 büyüklüğünde 260 bin kişi hayatını kaybetmiş. 525 yılında 7 büyüklüğünde depremde 250 bin kişi hayatını kaybetmiş. Yeniden yerleşim birimleri kuruyorsunuz, tarihten hiç ibret almıyorsunuz. 99 deprem yönetmeliklerinin çıkarılmasını beklemeden tarihe bakarak bunun bir deprem gerçeğiyle kaçınılmaz hale geleceği göz önünde bulundurularak hesapların yapılması gerekliydi." ifadelerini kullandı.

"YAPACAĞIMIZ TEK ŞEY VAR"

Depremle ilgili Görür "Yapacağımız tek şey var; deprem dirençli yerler yapmak. Kentlerimizi deprem dirençli hale getirmek için yerel yönetimler birinci derece sorumlu olacak, hükümet onlarla kol kola girecek. Parti ayrımı yok. Bu iş siyaset üstü. Devlet politikası olacak. Halkı bilinçlendirmek, Türk halkına deprem kültürü kazandırmak lazım." diye konuştu.

"KAMYON KAMYON GİTMELİ"

Deprem bölgesinde yaşanan ihtiyaçlarla ilgili çağrıda bulunan Aktaş "Kamyon kamyon gitmesi gereken 2 konu; çocuk bezi ve kadın hijyen pedi. Türlü nedenlerden dolayı dile de getiremiyorlar." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin