OKAN BAYÜLGEN´DEN ALİ ATIF BİR´E AĞIR ELEŞTİRİ:REKLAMI YAYINLANMADAN ÖVDÜ YAYINLANINCA ELEŞTİRDİ

Zaga´nın sunucusu Okan Bayülgen, reklam eleştirmeni Ali Atıf Bir´e yüklendi. Bir´in pazar yazısında saçma salak diye tanımladığı Muya terliği reklamında rol alan Bayülgen, Ali Bir´e reklam bilmişi sıfatını uygun gördü.

Google Haberlere Abone ol
OKAN BAYÜLGEN´DEN ALİ ATIF BİR´E AĞIR ELEŞTİRİ:REKLAMI YAYINLANMADAN ÖVDÜ YAYINLANINCA ELEŞTİRDİ

Kendisinin yönettiği ve rol aldığı terlik reklamları Ali Atıf Bir tarafından eleştirilen Okan Bayülgen'in cevabı ağır oldu. Bir'in reklamı yayınlanmadan önce göklere çıkardığını söyleyen ünlü şovmen; 'Reklam bilmişi' şimdi neden yerden yere vuruyor


Yazın gelmesiyle rekabete giren terlik markaları, reklamlarında geçen senelerde olduğu gibi ünlü yüzleri kullanmaya devam ediyor. Ancak reklam eleştirmeni Ali Atıf Bir'in, Okan Bayülgen ve Erkan Taşdöğen'in rol aldığı Elemanlar skecinin kullanıldığı terlik reklamına ağır eleştirileri markalar arası savaşları daha da kızıştıracağa benziyor.


Bir'in pazar günleri yayınlanan köşesinde Elemanlar skeçinin reklamlarda kullanılmasını 'saçma salaklık' olarak tanımlaması ve 'Bu reklamlarından bir sonuç beklemek safdillik olur' diye yazması Okan Bayülgen'i şoka soktu. Bundan yalnızca birkaç ay önce Ali Atıf Bir'i Zaga'ya konuk eden Bayülgen, 'Atıf Hoca'ya program öncesi Muya için düşündüğümüz reklamları izletmiştim. Hatta bu reklamları ilk kez o gördü. O zaman yere göğe sığdıramadı, çok beğendi ve bana tavsiyede bulundu. Ama yazısında yerden yere vurmuş. Okuyunca şok oldum' dedi. 'Okan, Seda Sayan'la rekabet ediyor' haberlerini de yersiz bulan Bayülgen, 'O reklamda Bayülgen değil, Zaga'daki Elemanlar oynuyor. Bu karşılaştırmayı yanlış buluyorum. Muya'nın yaptığı ilginç ve cesaret gerektiren bir iştir. Muya, daha kolayını seçebilir, Petek Dinçöz'ü, Esra Özmen'i reklamlarda kullanabilirdi. Reklam bilmişlerinin dediği gibi yalnızca C-D grubuna değil, diğer hedef kitlelerine de ulaşmaya çalıştı' diyor. Muya reklamında Elemanlar'ın söylediği 'Çifter çifter Muya giy' repliğinin herkesin dilinde olduğunu söyleyen şovmen, reklam otoritelerinin bunları göz ardı etmemesi gerektiğini de belirtiyor.


Neslihan AKDAŞ - VATAN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin