Okan Bayülgen ve Tolga Çevik'in sözleri kanallara pahalıya patladı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 2 kanala daha para cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol
Okan Bayülgen ve Tolga Çevik'in sözleri kanallara pahalıya patladı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV'de yayınlanan 'Makina Kafa' programında kaba, küfürlü ve cinsel içerikli konuştuğunu tespit ettiği Okan Bayülgen ile Kanal D'de 'Arkadaşım Hoşgeldin' programında 45 kez kaba ifadeler kullandığı belirlenen "yönetmen" için iki kanala toplam 571 bin lira idari para cezası verdi.



RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, 'Arkadaşım Hoşgeldin' adlı eğlence programında, sahnede görünmeyen ancak oyunculara sürekli komut veren 'Yönetmen' karakterinin oyuncular için kullandığı kaba ifadeler nedeniyle Üst Kurul, kanala 420 bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Üst Kurul, Bayülgen'in sunduğu 'Makina Kafa' adlı programdaki kaba, küfürlü, argo ve cinsel içerikli konuşmalar nedeniyle Show TV'ye 151 bin lira idari para cezası verdi.



Her iki programla ilgili uzman raporlarını değerlendiren Üst Kurul, programlarda 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun, "Yayın hizmetleri, Türkçenin özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez" şeklindeki 8/1-m maddesinin ihlal edildiğine hükmetti. Üst Kurul, söz konusu yayın ihlali nedeniyle her iki kanala da reklam gelirlerinin yüzde biri oranında olmak üzere toplam 571 bin lira idari para cezası müeyyidesi uyguladı. İdari para cezasının miktarı yayın kuruluşunun ihlalin tespit edildiği aydan bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde birinden üçüne kadar olabiliyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin