OHAL manşetlerde! Hangi gazete nasıl gördü?

OHAL kararı bugünkü gazetelerin manşetlerinde...

Google Haberlere Abone ol
OHAL manşetlerde! Hangi gazete nasıl gördü?

15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından dün Ankara'da yapılan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısından OHAL kararı çıktı. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.



Milli Güvenlik Kurulu'nda kapsamlı değerlendirmeler yaptıklarını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:



Bugün önce Milli Güvenlik Kurulumuzu topladık ardından da Bakanlar Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Milli Güvenlik Kurulu üyeleri olarak yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonunda darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için ülkemizde anayasamızın 120'inci maddesi uyarınca olağan üstü hal ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık. Bakanlar kurulumuzda bu tavsiye doğrultusunda Türkiye'de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini kararlaştırdık.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal kararının demokrasiye, hukuka ve özgürlü karşı olmadığını ifade ederek, "Olağanüstü hâl ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir. Bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Tam tersine bu, değerleri koruma ve güçlendirme amacına yöneliktir" dedi. 



OHAL kararı dış basında da haber olurken bugünkü gazeteler de bu karara geniş yer ayırdı. Ayrıca, OHAL kararı sosyal medyanın da en çok konuşulan konusu oldu.



"OHAL manşetlerde" Galerisine Göz At





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin