Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede dün vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk için Ankara'da Hacı Bayram Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'da, 13 Eylül'den bu yana hastanede tedavi gören ve dün kalp yetmezliği nedeniyle hayata veda eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk (86) için cenaze töreni düzenleniyor. Asiltürk'ün cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Camii'nde sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Asiltürk, Cebeci Asri Mezarlığı'nda defnedilecek. Cenaze törenine iktidar ve muhalefet partilerinden çok sayıda siyasetçi katıldı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra muhalefet partisi liderleri de katıldı.  Erdoğan törende yaptığı açıklamada, Asiltürk için "Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti" dedi.

Oğuzhan Asiltürk son yolculuğuna uğurlandı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında hayatını kaybetti. Asiltürk, 13 Eylül'de ambulans uçakla İstanbul'dan Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Asiltürk'ün doktorlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı yaşadığı belirlenmişti. Bugün sabah saatlerinde Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, hastanede tedavi gören Asiltürk’ün ölüm haberini Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurmuştu.

BİR SÜREDİR KORONAVİRÜS SEBEBİYLE HASTANEDE YATIYORDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Oğuzhan Asiltürk'ün ölüm nedenini açıklamıştı. Koca: "Son dönemde coroner arter hastalığı ve kalp yetersizliği tanımlarıyla takip ediliyordu. Sabah 09.00'da kardiyak arrest sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz, koronavirüs aşısı ile ilgili genel bir takım bilgilerin hasta yakınlarının rızası olmadan söylemenin doğru olmadığı kanaatindeyim." dedi ama Asiltürk'ün koronavirüs aşısı yaptırmadığı hatta maske bile takmadığı ortaya çıkmıştı.

 OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk Bir dönem T.C. İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak da hizmet veren Mevcut Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 tarihinde dünyaya geldi. Asiltürk ilkokul, ortaokulu ve liseyi Malatya’da okudu.

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Oğuzhan Asiltürk bir süre Serbest Müşavir Mühendislik, yaptıktan sonra siyasete atıldı.

Siyasi kariyeri boyunca 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yapan Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıdır.

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kalan Asiltürk sonrasında yargılandı ve beraat etti. Bunun üzerine 10 yıl süreyle siyasetten yasaklanan siyasetçinin yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. Asiltürk, 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi ve Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN KALDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Oğuzhan Asiltürk, 7 Ocak 2021'de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtmişti. 20 Mart 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekildi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK NEDEN ÖLDÜ?

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Covid-19’a bağlı nedenlerle İstanbul'da hastaneye kaldırılmış, ardından partiden yapılan açıklamada Asiltürk'ün zatürreye bağlı gelişen nefes darlığı nedeniyle fenalaştığı ve Ankara’ya getirilerek tedavi altına alındığı bildirilmişti.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin