Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, hayatını kaybetti. 13 Eylül’de eşi ile beraber nefes darlığı şikayeti ile hastaneye kaldırılan Asiltürk’ün bugün itibariyle hayata veda ettiği bildirildi. Covid-19 şüphesi ile hastanede tedavi gören Asiltürk ve eşinin oksijen desteğiyle tedavisinin devam ettiği bildirilmişti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk neden öldü?

Google Haberlere Abone ol
Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü?

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Eylül ayının başında Covid-19 şüphesi ile hastaneye kaldırıldı. Eşi ile beraber nefes darlığı problemi yaşayan Asiltürk’ün, oksijen desteği ile tedavisinin sürdüğü ifade edilmişti. Bugün itibariyle ise Oğuzhan Asiltürk’ün hayata veda ettiği öğrenildi. Peki, Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk neden öldü?

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü?

25 Mayıs 1935'te dünyaya gelen Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.

Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekilliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 2

MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldıktan sonra yargılandı ve beraat etti. Asiltürk, 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı.

1987 Anayasa referandumu ile yasağının kalkmasının ardından ilk kongrede Refah Partisi'nin genel sekreterliğine seçildi.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 3

Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Asiltürk, Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçildi.

Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 4

Türkiye siyasetini yoğun biçimde meşgul eden askeri müdahaleler konusunda kendine has fikirler beyan eden Oğuzhan Asiltürk, Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduda bulunan Anti-Amerikancı kadroların tasfiye edildiğini iddia etti.

Yine 28 Şubat sürecinin de ordunun tamamına mal edilemeyeceğini savunan Asiltürk, bir grup cuntacı generalin medya, iş adamları ve diğer siyasi partilerin de desteğiyle 28 Şubat sürecini başlattığını ifade etti.

Oğuzhan Asiltürk hayatını kaybetti: Oğuzhan Asiltürk kimdir? Oğuzhan Asiltürk kaç yaşında ve neden öldü? - Resim : 5

7 Ocak 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini ifade etti. 20 Mart 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ise Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin