Oğuz Alper Öktem kimdir. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem kaç yaşındadir. Oğuz Alper Öktem nereli?

Oğuz Alper Öktem Martı girişimi ile tanındı. Bu kapsamda Oğuz Alper Öktem'in hayatı ve kariyeri merak edilmeye başlandı. Martı girişimi ile kullanıcılar telefonlarına bir uygulama indirerek sokaklarda bulunan scooter, bisiklet gibi araçları kullanabiliyor. Trafik sorununu çözen bu sistemi her gün kullanan binlerce kişi bulunuyor. Peki Oğuz Alper Öktem kimdir? İşte Oğuz Alper Öktem'in hayatı ve kariyeri.

Google Haberlere Abone ol
Oğuz Alper Öktem kimdir. Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem kaç yaşındadir. Oğuz Alper Öktem nereli?

Oğuz Alper Öktem iş insanıdır.

Martı girişiminin CEO'su olan Oğuz Alper Öktem'in eğitim hayatı da merak ediliyor.

Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem hakkında araştırmalar hız kazandı. İşte Oğuz Alper Öktem hakkında ayrıntılar.

OĞUZ ALPER ÖKTEM KİMDİR?

1991 yılında dünyaya gelen Oğuz Alper Öktem aslen Kocaelilidir. Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi’nde tam burslu eğitim aldı. Lisans eğitimini Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamladı. Akabinde ise yüksek lisans eğitimini Londra Ekonomi Okulu Siyasal Ekonomi Bölümü’nde aldı.

Deutsche Bank’ın Londra ofisinde iş hayatına başlayan Oğuz Alper Öktem burada nükleer enerji şirketleri üzerine çalışmalar yaptı. 2014'te İstanbul'a gelen Oğuz Alper Öktem kariyerine BluTV şirketinde Chief Operating Officer olarak devam etti. 2018 yılına gelindiğinde Martı İleri Teknoloji’yi kurdu.

MARTI NEDİR?

Martı İstanbul, Kayseri, Ankara, İzmir, Bursa, Yalova, Antalya, Eskişehir, Ordu ve Gaziantep'te hizmet veren scooter paylaşım sistemidir.

Schooter, bisiklet gibi araçlar sokaklarda bulunuyor. Telefona martı uygulaması indiriliyor ve en yakın konumdaki park edilmiş scooter'lar bulunabiliyor. Ödeme bilgileri giriliyor ve scooter'ın yanına giderek telefon ile QR kod okutuluyor. Ücretlendirme dakika başına göre belirleniyor. Kullanıcılar saatte en fazla 25 km/s hız yapabiliyor.

Schooterların günün içinde araçlarla batarya değişimi yapılıyor. Martıya günün her saatinde ulaşılabiliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin