Öğretmenlere polis müdahalesine eleştirilere yanıt: Polis düşmanlığı yaratılıyor

Ankara'da öğretmenlere yapılan polis müdahalesini basın mensupları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Soylu, "Polis düşmanlığı yaratılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmenlere polis müdahalesine eleştirilere yanıt: Polis düşmanlığı yaratılıyor

Soylu, özel okul öğretmenlerinin gerçekleştirdiği eylem sonrası çıkan olaylar ile ilgili, "Toplumu sivil itaatsizliğe, kargaşa itmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu değil, 100 bin Kılıçdaroğlu gelse bunu başaramaz. Başaramayacaklar, beceremeyecekler. Eski Türkiye artık yok. Bir eylem yapılıyor, bu eylem yasaya uygun mudur, değil midir? Siz kanunsuz bir şey yapabiliyor musunuz? Bir eylemmatik ile karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda bir öğretmen değil, velev ki olabilir. Bizim de ekdiğimiz olabilir, biz buna da bakabiliriz. Bu şahıs HDP logosu ve işaret ile sık sık eylemlere katılan kişi. Bu kişiyi polisler gözaltına aldı. Savcı bir vesile ile serbest bırakır. Dün 30 Ağustos'tu. CHP bunu gözden kaçırdı sanırım. Diğer tarafta kortej yürüyordu. Oraya taşabilirdi. Buradan beslenmeye çalışan bir muhalefet var, buradan beslenmeyin." değerlendirmesini yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Fatih Özer hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada "Arnavutluk’taki mahkeme süreci sonrası iade gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu Thodex'in kurucusu Fatih Özdemir'le ilgili, 'İade süreçleri biraz sürer, orada mahkemeye çıkmak zorunda. Deport edilebilir. Oradaki mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak.' dedi.

Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Emniyet, Adalet Bakanlığı ile temas kurdu. Arnavut emniyetiyle temas kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu dün törenler esnasında arz ettik. 2 arkadaşımız Arnavutlukta'lar. Sabah gideceklerdi. Dosyalarla hem de iade süreçleri ile ilgili. İade süreçleri biraz sürer, orada mahkemeye çıkmak zorunda. Deport edilebilir. Oradaki mahkemeye çıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak.

İade süreci oradaki mahkemenin hangi tarihte olacağına, ilk mi ikinci mahkemede mi vereceği karara bağlı. Şu ana kadar Arnavut makamları bize çok yardım eden tavır sergilediler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin