Öğretmen adaylarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 3500 Engelli Öğretmen Ataması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz. Sizlerin yanında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz." dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de atama bekleyen tüm engelli öğretmen adaylarının atanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Öğretmen adaylarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda düzenlenen 3500 Engelli Öğretmen Ataması'nda önemli açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Öğretmenlerimizin yüzde 75'inin bizim dönemimizde göreve başlaması önceliklerimizin en başına eğitimi yerleştirmiş olmamızın en göstergelerindendir.

Ülkemizi bu alanda da Türkiye Yüzyılı'na hazırladık. Gecesini gündüzüne katan öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek bize nasip oldu.

Atama açıklaması

Mayıs ayında 45 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yapmayı planlıyoruz. Sizlerin yanında olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz.

Bu bölgedeki öğretmenlerimizin il içi yer değişikliği istekleri süratle karşılandı. Öğretmenlik Meslek Kanunu eğitimdeki en önemli reformlarımızdan biridir. Bu kanunla mali ve sosyal haklarda da önemli iyileştirmeler yaptık.

Birileri tabii ki yine ortalığı karıştırmak istedi. Yalancı yalancılığıyla kaldı. Öğretmenlerimiz kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıktı.

Öğretmen maaşları

Baş öğretmen ve uzman öğretmen unvanlarını alan öğretmenlerimiz mali haklarından da yararlanmaya başladı. 517 bine yakın öğretmenimizi bir kez daha tebrik ediyorum.

Baş öğretmen maaşı 25 bin uzman öğretmen maaşı da 22 bin 500 lirayı buldu. Her iyileştirmeden öğretmenlerimiz de yararlanmaya devam edecektir.

Bakan Özer'in açıklaması

Miili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, programın sonunda yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız bir müjde veriyor; 4 bin 300 öğretmen başvurmuştu, bugün 3 bin 500 atamayı gerçekleştirdik. Geriye kalan engelli öğretmelerimizi de atayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin