'Öğretici' televizyon yayına başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altında, Hayat Boyu Öğrenme TV'si kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
'Öğretici' televizyon yayına başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Eskişehir'de, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) altında Hayat Boyu Öğrenme TV'sini kurduklarını bildirdi.



Televizyonun, web sayfasını oluşturduklarını anlatan Biçerli, şöyle konuştu:



"Şunun için gerekli. Günümüz dünyasında, artık bir şeyi planlıyorsak 10, 20 yıl sonrasına göre planlamamız lazım. Malum, kuşaklar değişiyor. Kuşakların, özellikleri değişiyor. 'Milenyum Z' kuşağındayız. Bu kuşağın en büyük özelliği, dijital bir kuşak. Bilgi işleme çok vakıf, sabırsız bir kuşak. Yani bizim şu anki 200, 300, yeri geldiğinde 400 ve daha yukarısı saatlik modüllerimiz ile acaba 2020, 2030 yılında kaç kursiyere hitap edebiliriz? Bunu da düşünüyor olmamız lazım."



"Uzaktan eğitim, kaçınılmaz bir mecra gibi önümüzde duruyor" diyen Biçerli, şunları söyledi:



"Biz de bu gerekliliğin farkında olarak, Hayat Boyu Öğrenme TV'mizi yakın zamanda hayata geçireceğiz. Şu anda sadece web sayfa olarak var ama yakın zamanda, birkaç pilot alanda çektiğimiz eğitim materyallerini oraya yükleyip, insanların kursu online şekilde görmeleri ve sonra da bizim belirleyeceğimiz halk eğitim merkezlerinde yapacağımız ufak bir sınavla, yeterliyseler kurs katılım belgelerini almalarını sağlayacağız. Böylelikle daha ileri ki dönemlerde insanlar, tabletlerinden, cep telefonlarından dahi bu kurs malzemelerine ulaşabilir hale gelecekler. Tabii konvansiyonel, yüz yüze halk eğitimlerimiz hep olacak ama böyle bir ek mecra da açmak durumundayız." AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin