Öğrencilere İstanbulkart müjdesi: Kargo ücretsiz... İstanbulkart'a online başvuruda ücretsiz kargo hizmeti

İstanbul'da bulunan milyonlarca öğrenciye İstanbulkart müjdesi... İstanbul Büyükşehir Belediyesi BELBİM aracılığıyla bir karar alarak online üzerinden İstanbulkart başvurusu yapan öğrencilere ücretsiz kargo hizmeti vereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Öğrencilere İstanbulkart müjdesi: Kargo ücretsiz...   İstanbulkart'a online başvuruda ücretsiz kargo hizmeti

Migros, İspark, Miniatürk, sosyal tesisler, yemek kartı, tuvaletler, taksi ve Hamidiye Su...

Pek çok kullanıcı bilmese de İstanbulkart artık bir çok yerde geçerli. 

Son olarak Denizbank ile yapılan anlaşma kapsamında bu kart sahiplerine de faizsiz 1200 lira para veriliyor. 

İşte İstanbulkart ile ilgili son kampanya da öğrenciler için yapıldı.

İstanbul'da milyonlarca öğrencinin cebinde İstanbulkart bulunuyor. İstanbulkart artık şehrin tüm noktalarında geçerli olmaya başlayınca talep de büyümeye başladı.

Özellikle İstanbul'daki öğrenciler aylık 57 lira gibi düşük bir miktar ile bu kartın hizmetlerinden faydalanabiliyor.

BELBİM'den ücretsiz kargo hizmeti

BELBİM de öğrenciler için harekete geçti ve İstanbulkart başvuruları için farklı bir kampanya düzenledi.

Bna göre İstanbulkart almak isteyen öğrenciler başvuruların online olarak yaptıkları takdirde kartlar adreslerine ücretsiz olarak gönderilecek.  Öğrenciler kart teslimi sırasında herhangi bir kargo ücreti ödemeyecek.

 Uzun kuyruklar oluşturuyordu

Okulların açılmasıyla beraber son dönemlerde İstanbul'un bir çok İstanbulkart başvuru merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştuğu gözlemleniyordu. Kart başvurusu yapmak ya da kartıyla ilgili bir sorunu çözmek amacıyla İstanbulkart merkezlerine giden yüzlerce öğrenci mağdur oluyordu. BELBİM de hem teknolojik gelişim hem de online üzerinden başvuruları cazip kılmak amacıyla ücretsiz kargo hizmeti başlattı. Buna göre İstanbulkart başvurusu yapan öğrencilerin adreslerine kartlar artık ücretsiz gönderilecek.

Öğrencilere İstanbulkart müjdesi: Kargo ücretsiz...   İstanbulkart'a online başvuruda ücretsiz kargo hizmeti - Resim : 3

İSTANBULKART NERELERDE GEÇERLİ?

İstanbul’daki şehir içi ulaşımın (Otobüs, Metrobüs, Metro, Marmaray, Deniz taşımacılığı, Teleferik, Tramvay) yanı sıra; A101, Migros, CarrefourSA, BİM, Şok Marketler, Multinet ödeme noktaları, BiTaksi ve Getir uygulamaları, Beltur, BNB (bisiklet), iTaksi, İBB Sosyal Tesisler, Hamidiye Su Otomatları, İsper ve İspark gibi sosyal alanlardaki harcama ve ödeme işlemlerinizde, ön ödemeli bir kart olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca, İstanbulkart ile yapacağınız ödemelerde kampanya fırsatlarından yararlanarak avantaj sağlayabilirsiniz.

KAÇ ÇEŞİT İSTANBULKART VAR?

Anonim İstanbulkart, İndirimli Kişisel Kart, Ücretsiz Kişisel Kart, Mavi Kişisel Kart, Sınırlı Kullanımlı Elektronik Kart/Bilet (BirGeç, İkiGeç, ÜçGeç, BeşGeç ve OnGeç)

İNDİRİMLİ İSTANBULKART KİMLERE VERİLİR?

İndirimli kart, toplu ulaşımda uygulanan indirimli tarifeyi kullanmaya hak kazanan kişilere verilmektedir. Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş Kart’ı olmak üzere üç kategorisi olan ve ön yüzünde kişi bilgileri ile fotoğrafının yer aldığı kişisel kart tipidir. Not: 60 Yaş indirimli tarife hakkı sadece Türk vatandaşları için geçerlidir.

İNDİRİMLİ İSTANBULKART NEREDEN ALINIR?

Öğretmen, Öğrenci ve 60 Yaş kategorisindeki kart taleplerinizde, ilk kez veya kayıp nedeniyle başvuruda bulunuyorsanız, https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ linki üzerinden online kart başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca, size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezine şahsen başvuruda bulunabilirsiniz.İndirimli kategorideki İstanbulkart’ınız arızalanarak kullanım dışı kaldı ise, yenileme işlemleri için arızalı kart ile İstanbulkart Başvuru Merkezlerimize başvuru yapmanız gerekmektedir. Kart alım şartları ve gerekli evraklar  hakkında,  https://www.istanbulkart.istanbul/kartlarimiz linkini ziyaret edebilir ya da ALO 153 Beyaz Masa ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin