Öğrenci yurt ücretlerine büyük zam. Öğrenci yurtları enflasyonu fırsata evirdi. Öğrenci yurt ücretleri aylık 17 bin lira

Kiralık evlerin fiyatına güç yetmezken öğrenci yurtları da zamlardan nasibini fazlasıyla aldı. Yurt işletmecileri enflasyonu resmen fırsata çevirdi. Öğrenci yurt ücretleri 3'e katlandı. İstanbul'da özel yurt fiyatları da ev kiraları gibi ikiye hatta üçe katlandı. Tek kişilik bir oda aylık 10 bin liradan 17 bin liralara kadar çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci yurt ücretlerine büyük zam. Öğrenci yurtları enflasyonu fırsata evirdi. Öğrenci yurt ücretleri aylık 17 bin lira

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih, üniversite tercihlerinin başlamasıyla birlikte gündeme geldi. İyi bir üniversite hayaliyle sınava katılan öğrenciler, 27 Temmuz ile 5 Ağustos günleri arasında YKS puanı, başarı sıralaması ile üniversite ve bölüm tercihinde bulunacaklar. Ancak öğrenciler aldıkları yüksek puanlara sevinemez oldu. Öğrencileri büyükşehirlerdeki yüksek öğrenci yurt fiyatları kara kara düşündürüyor. Ancak iyi üniversiterler de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde yer alıyor.

Üniversiteye devam eden öğrenciler başta olmak üzere yeni kayıt yaptıracakları da fahiş yurt fiyatları bekliyor. Öğrencilerin kiralara güçlerinin yetmeyeceği belirtilirken bir öğrenci yurdu işletmecisi şunları söyledi:

Geçen sene bir öğrenciyi 3 bin 500 liradan alıyorduk. Şu anda 2 kişilik öğrencilerin odalarını 8 bin liradan veriyoruz. 3 kişilik odalar da 8 bin lira. Tek kişilik odalarımız da 15 bin lira. Tek kişilik odalarımız doldu şu anda, boş yerimiz yok.

İstanbul'da ev kiraları gibi öğrenci yurt fiyatları da 2'ye hatta 3'e katlandı. Tek kişilik öğrenci odaları 17 bin liralara kadar çıkıyor. Aileler üniversite çevrelerinde sokak sokak gezerek uygun fiyata öğrenci yurdu bakıyor. Devlet yurlarının yetersizliği gören işletmecilerin fahiş fiyatlar talep ettikleri belirtiliyor. Aileler ise zor da olsa çocuklarını okutacaklarını söylüyor.

Özel yurtların yüzde 50'den fazlasının dolduğu belirtildi. (Haber Global)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin