Öğrenci evi tartışmaları İspanyol basınında!

Türkiye'de yoğunlaşan "kızlı erkekli öğrenci evleri" tartışmalarının yurt dışındaki yansımaları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci evi tartışmaları İspanyol basınında!

İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais, "Türkiye'de sosyal rahatsızlık büyüyor" diye düşünüyor. 



El Pais, Türkiye'de hükümetin erkekler ve kızların öğrenci evlerinde birlikte yaşamalarını önlemek istemesi nedeniyle "sosyal rahatsızlığın büyüdüğünü" belirttiği haberinde "Başbakan Erdoğan, yine polemiği tetikledi ve Hükümetinin tüm topluma dindar ve muhafazakar bir hayat tarzını empoze etmek istediğine inananlar arasında alarm yarattı" yorumunu yaptı.



SEÇİMLERDEKİ BÜYÜK HALK DESTEĞİ "CESARET" VERDİ



Son genel seçimlerde sağladığı halk desteğinin, hükümete "dindar bir gençlik" amacını gerçekleştirmek üzere "bir dizi siyasi politikayı uygulamak için cesaret verdiğini" kaydeden gazete, son dönemde gündeme gelen 4+4+4 eğitim reformu, kürtaj çıkışı, "en az üç çocuk" çağrısı ve içki tüketimine sınırlamaları ayrıntılı biçimde dikkat çektikten sonra "Demokratikleşme Paketi" kapsamında kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması da üzerinde durdu. 



"İSLAMLAŞTIRMIYOR, MÜSLÜMANLARIN DAHA ÖZGÜR OLMASINI SAĞLIYOR"



El Pais, Hükümetin bu politikalarını eleştirenlerin Diyanet İşleri Bakanlığının bütçesi ve kadrolarında yapılan büyük artışlara dikkat çektiklerini kaydettiği haberinde hükümeti savunanların ise "Türkiye'de laikler için büyük bir özgürlük var ancak dini gerekleri yerine getirmek için yok. (Erdoğan) ülkeyi İslamlaştırmıyor, Müslümanların daha özgür olmalarını sağlıyor" yönündeki görüşlerini yansıttı.



"EN LİBERAL,İLERİCİ KESİM, AKP'NİN HAYATLARINA KARIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYOR"



Haberde bunun ardından "Ancak ülkenin en liberal ve ilerici kısmı, AKP'nin vatandaşlarının hayatına karıştığını, Erdoğan'ın Türkiye'nin tümüne kendine özgü muhafazakar ve dini vizyonunu empoze etmek istediğini düşünüyor" denildikten sonra bu "hissiyatın" Gezi gösterilerine yol açan nedenlerin arasında bulunduğuna dikkat çekildi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin