Ödüllü kareler Türkiye turuna çıkıyor

'AB'nin Türkiye’ye Yansımaları' fotoğraflarla Türkiye'nin pek çok noktasında sergilenecek.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü kareler Türkiye turuna çıkıyor

İlk olarak 9 Mayıs'ta Eskişehir'de sergilenmeye başlayacak fotoğraflar ilk etapta 13 kente taşınacak. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin 30. kez düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında bu yıl açılan 'AB'nin Türkiye’ye Yansımaları' başlıklı özel kategoride ödül alan ve seçilen eserlerden oluşan sergide 25 fotoğraf yer alıyor. Sergide yer alan fotoğraflar, yarışmaya başvuran toplam 3 bin 716 kare arasından seçildi. 



AB'NİN TÜRKİYE YANSIMALARI



Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte yer alan fotoğraflarda Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin günlük hayata etkileri, AB’ye yönelik algılar, AB sürecinde ekonomi, spor, sanat, çevre, kent mimarisi gibi alanlarda Türkiye'nin modern ve çağdaş yüzünü yansıtan kareler yer alıyor. Bu kategorinin amacı ortak hedefler için çalışan AB ve Türkiye arasındaki bağlar konusunda farkındalığı artırmaktır: özgürlük, refah ve insanlık onuru. Bu kareler Türkiye’nin her yerinden insanları ve sahneleri betimliyor. 



30 YILDIR ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLEN YARIŞMA



Türkiye'de medya dünyasının en prestijli organizasyonları arasındaki, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması 1985 yılından bu yana aralıksız olarak sürdürülüyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan Photo Antalya Uluslararası Fotoğraf Günleri kapsamında Rixos Downtown Oteli'nde toplanan uluslararası jüri aralarında Türkiye'de AB Yansımaları kategorisinin de bulunduğu 8 kategoride 26 fotoğraf ve 3 seriye ödül verdi. 



ÖDÜL ALAN KARELER



AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın Soma'da yaşanan maden kazasında çektiği kare ile 'Yılın Basın Fotoğrafı' ödülünü aldığı TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2015 yarışmasında AB Yansımaları özel kategorisinde Milliyet Gazetesi'nden Ercan Arslan birinci, Hürriyet Gazetesi'nden Selçuk Şamiloğlu ikinci, Atlas Dergisi'nden de Sinan Çakmak üçüncü olmuştu. Antalya'da yapılan Photo Antalya Uluslararası Fotoğraf Günleri kapsamında toplanan jüri, 8 kategoride 26 fotoğraf ve 3 seriye ödül vermişti. 



SERGİ TAKVİMİ



'AB'nin Türkiye'ye Yansımaları' sergisinin takvimi ise şöyle: 



8 Mayıs Eskişehir, 9 Mayıs Konya ve İstanbul, 5 Haziran Van, 16 Haziran Mersin, 18 Haziran Zonguldak, 20 Temmuz Antalya, 4 Ağustos Şanlıurfa, 11 Ağustos Kayseri, 1 Eylül Diyarbakır ve Mardin, 2 Eylül Sivas, 5 Ekim Trabzon, 16 Kasım Samsun



AB’ TÜRKİYE’YE YANSIMALARI ÖDÜLLÜ KARELERİ



* Birinci, Ercan Arslan, Milliyet Gazetesi Asya'dan Avrupa'ya yüzme yarışması



* İkinci, Selçuk Şamiloğlu, Hürriyet Gazetesi LGBTİ üyesi bir kızın protestosu



* Üçüncü, Sinan Çakmak, Atlas Dergisi İstanbul'da yeni açılan Haliç Metro Köprüsü, açılışından birkaç gün sonra sisle kaplandı.



YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI 2015 JÜRİSİ



Coşkun Aral (İzTV), Reza (National Geographic) , Christopher Morris (VII Kurucusu), Jodi Bieber (Güney Afrika), Murad Sezer (Reuters), Gaia Tripoli (İnternational Newyork Times), Pelin Tatli (ANP), Sebastian Liste (Noor İmage), Ruth Eichorn (Geo Magazine), Marie-Pierre Subtil (6Mois), Andrei Polikanov (Rusian Reporter), Cedric Gerbehaye (Agence Vu), Massimo Berruti (Agence Vu), Kosuke Okahara (Japonya), Andreea Schmidt (AB Türkiye Delegasyonu).



"Ödüllü kareler Türkiye turuna çıkıyor" Galerisine Göz At


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin