Ödüllü gazeteci hayatını kaybetti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı, 2008 Burhan Felek Basın Ödülü sahibi, usta gazeteci Doğan Şener, bugün (9 Aralık 2019) hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü gazeteci hayatını kaybetti

Hey Dergisi’nin kurucularından 82 yaşındaki usta gazeteci Doğan Şener’in vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, kendi internet sitesinde yazdığı bir yazı ile duyurdu.

Akay, “Efsane müzik aşığı gazeteci Doğan Şener’i bugün sabaha karşı kaybettik. Türk pop müziği tarihine altın harflerle yazılmıştır ve pop müzik sanatçılarında büyük emeği vardır. Mekânı cennet olsun inşallah. Doğan Şener’in cenazesi 10 Aralık 2019 Salı günü Moda Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kartal Mezarlığı’nda toprağa verilecek.” ifadelerini kullandı.

Doğan Şener kimdir?

Doğan Şener, 8 Ocak 1937 tarihinde Zonguldak'ta dünyaya geldi. Haydarpaşa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı'nda okudu. Çok genç yaşta Milliyet Gazetesi’nin magazin müdürü oldu. Milliyet'in Pazar ekinde Müzik Kulübü'nü hazırlamaya başladı ve daha sonra Hey Dergisi’ni kurdu. Bir döneme damga vuran Hey Dergisi’nin efsane genel yayın yönetmeni olarak anıldı. Mesleğe 1954 yılında Türkiye Spor Gazetesi’nde muhabir olarak başladı. 2008 Burhan Felek Basın Ödülü sahibi olan Doğan Şener, Basın Şeref Kartı taşıyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin