ODTÜ'de Onur Yürüyüşüne polis müdahalesi: Çok sayıda öğrenci gözaltında

ODTÜ'de bu yıl 11.'si düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşüne polis müdahale etti. Öğrenci topluluklarının günler öncesinden duyurusunu yapmaya başladığı eylem için Rektörlük de harekete geçmiş, eylemin yasak olduğunu belirten bir e-postayı öğrencilere göndermişti. Bugün kampüste bir araya gelerek Onur Yürüyüşü yapmak isteyen öğrenciler polis engeli ile karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ'de Onur Yürüyüşüne polis müdahalesi: Çok sayıda öğrenci gözaltında

11. ODTÜ Onur Yürüyüşü vesilesiyle bir araya gelen ODTÜ'lü öğrenciler ve LGBTİ aktivistleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fizik Bölümü önünde toplandı.

ODTÜ Rektörlüğü Binası ile yürüyüşün başlangıç noktası olan Fizik Bölüümü arasındaki yolu barikatla kapatan polis, kütüphaneye giren öğrencilere müdahale ederek gözaltına aldı. 

Öğrencilerin eylem yapma ısrarı şu saatlerde devam ediyor. 

REKTÖRLÜK TARAFINDAN YASAKLANMIŞTI

ODTÜ'de 11 yıldır Onur Haftası'nda yapılan Onur Yürüyüşü için bu yıl 32 öğrenci topluluğu bir ayara gelmiş ve bu yıl da kampüste eylem yapacaklarını duyurmuşlardı. Günlerdir hazırlıkları devam eden eylem hakkında ODTü Rektörlüğü de yasaklandığı yönünde duyuru yaptı. Öğrencilere Rektörlük tarafından gönderilen mailde söz konusu yürüyüşe izin verilmeyeceği duyurulmuştu.   

Yürüyüşten bir gün önce de (8 Haziran) kampüse "aileyi korumak" temalı LGBTİ karşıtı afişler asılmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin