ODTÜ Rektörlüğü pankartları yasaklamıştı. Öğrenciler yasağı deldi

Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinden ODTÜ'de rektörlük, mezuniyet törenlerine "eleştirel pankart" yasağı getirmişti. Ama ODTÜ'lü öğrenciler bu yasağı dinlemedi. Her yıl yaptıkları gibi eleştirel pankartlarla Devrim Stadyumu'ndan geçtiler.

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ Rektörlüğü pankartları yasaklamıştı. Öğrenciler yasağı deldi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezuniyet Töreni, rektörlüğün "eleştirel pankart yasağı" ve "Cumhuriyet'in 100. yılı teması" şartına rağmen her yıl olduğu gibi pankartlar ve sloganlarla yapıldı.

Rektörlük, Devrim Stadyumu’ndaki yürüyüşte taşınacak pankartların kontrol edileceğini ve alana ODTÜ flaması ile ülke bayrakları haricinde bayrak alınmayacağını duyurmuştu. Devrim Stadyumu’ndaki yürüyüşe davetiye şartı getirilmiş, daha sonra bunu mezunlar için esnetmişti.

18.30’da başlayan mezuniyet töreni öncesinde pankartlar güvenlik görevlileri tarafından kontrol edilerek Devrim Stadyumu’na alındı. Ancak ODTÜ’lüler kısıtlamalara rağmen yürüyüşte gökkuşağı bayrağı açtı. Öğrenciler, ‘Verşan Kök ODTÜ’ye rektör olamaz’ sloganı da attı, “Halkın vekili Can Atalay’a Özgürlük” pankartı da taşıdı.

Etiketler odtü pankart mezuniyet
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin