'ODTÜ Ankara'nın paraziti' diyen Sabah yazarı eleştirilere çok sert yanıt verdi!

Hüseyin Kocabıyık'ın 22 Ekim günü yayınlanan yazısının yankıları sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
'ODTÜ Ankara'nın paraziti' diyen Sabah yazarı eleştirilere çok sert yanıt verdi!

Hüseyin Kocabıyık'ın Sabah gazetesinin Ankara ekinde 22 Ekim günü yayınlanan 'ODTÜ Ankara'nın Paraziti' başlıklı  yazısı tartışma yarattı. internet sitelerinde ve sosyal medyada Hüseyin Kocabıyık'ın ODTÜ yol tartışmasına köklü çözüm bularak üniversitenin kapatılmasını istediğini iddia eden haber ve yazılar çıktı.



Kocabıyık, yazısı üzerinden süren tartışmaya A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu 'Kadraj' programında yanıt verdi.



İşte Kocabıyık'ın yanıtı:



ODTÜ’DE KOF KİBİRLİ BİR GÜRUH YAŞIYOR



Yazım ağır olmuş olabilir amacım ODTÜ'lüleri incitmek değil, amacım sansasyonel bir yazı yazıp sosyal medya fırıldağı çevirmek değil. Mesele şudur. Bakın Türkiye'de uzunca bir süredir bu üniversite kötü bir enerji yayıyor bu topluma, kötü bir enerji veriyor. 12 Mart deyince ODTÜ'nün sicilinde arızalar var, Deniz Gezmiş'ler, Türkiye'yi 12 Mart bataklığına sürükleyenler bu üniversitenin bağrında barındılar. Ben tüm ODTÜ'lüleri kastetmiyorum. Bu üniversite yönetiminde problem var. Kof kibirli bir güruh yaşıyor, sanki dokunulmaz, bir ilahi mabet gibi görülen bir üniversite. Bu üniversite eski Türkiye kurumu izlenimi veriyor. Geçtiğimiz yıl Göktürk 2 uydusunu gönderdik. Bu uydu bugün Türkiye bu uydu sayesinde yeryüzünün her bölgesini görebiliyor. Üniversite'den bir grup Türk milletinin başarısını bu millete zehir etti. Birileri çıkıyor millet yararına ne varsa sabote ediliyor. Başörtülülere çok ağır tacizde bulunuldu. Yol meselesi Ankara için önemli. Ben ODTÜ kapatılsın falan demedim ayrıca demek istesem de derim. Şu soruları sorarım, sen bunları yapıyorsun o zaman bakarım uluslararası atıf endeksinde sen neredesin, bugüne kadar hangi buluş bu üniversite bünyesinden çıktı. 3 bin tane bilim adamı var, dünya çapında bir bilgi üretimi var mı bu üniversitede? 



YAZIMDAN ODTÜ KAPATILSIN ANLAMINI ÇIKARTMAK İÇİN GERİZEKALI OLMAK LAZIM



1956'da kuruldu bu üniversite. Bana söyler misiniz uluslararası bilim camiasında Türk milletine hangi bilimsel başarıyı kazandırdı bu üniversite? Bu eleştiriyi yapamayacak mıyız?  Rahmetli kurdu bu üniversiteyi, beni konuşturtmayın, bu üniversitenin 60 yıllık tarihinde rahmetli Menderes'i kurucu sıfatıyla andı mı bu üniversite? Hainlere sahip çıkıyor bu üniversite. Geri zekalı olmak lazım, benim yazımı anlamamak için, benim yazımda ODTÜ kapatılsın gibi bir ifade var mı, ben kapatılmasını istemem ama sorgularım. Kapatılsa ne kaybeder diye sorguluyorum, bu soruyu sormak için ODTÜ rektöründen mi izin alacağım? Ben onların bildiği medya mensuplarından değilim. 






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin