Ödenmemiş borç tespit edildi, gazeteciye vergi incelemesi başlatıldı!

Ünlü köşe yazarı, Vergi Dairesi Başkanlığı'nın başlattığı incelemeyi bugünkü köşesinde duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Ödenmemiş borç tespit edildi, gazeteciye vergi incelemesi başlatıldı!

Hürriyet köşe yazarı Akif Beki'ye vergi dairesi tarafından çağrı pusulası gönderildi.



Geriye dönük bir vergi incelemesine tabi tutulan Beki'nin 'ödeme süresi geçtiği halde ödenmemiş veya eksik ödenmiş vergi borcunun tespit edildiği' belirtildi.



Beki incelemeyi bugünkü köşesinde şu yazısıyla paylaştı:



Gazeteciye vergi mi sorulurmuş



HATIRLAYIN; Ankara’da Vergi Dairesi Başkanlığı’na çağrılan bir gazete yazarı, geriye dönük bilmem kaç yıllık hesabının didik didik edildiğini görünce şaşkınlığını gizleyememişti...



“Acaba bir açığını bulabilir miyiz soruşturması bu. Belli ki suçlama getirilecek, yurtdışından para alıyor gibi...” demişti. 



Denetimi “siyasi bir inceleme” olarak niteleyen köşe yazarı, son dönemde gazete ve televizyonlarda hükümeti eleştiren yorumlarından dolayı böyle bir soruşturmaya maruz kaldığını söylemişti. 



Sadece büyük holdinglerin hesaplarının incelendiği vergi dairesine çağrılmasına ise hiçbir anlam verememiş...“İlginç olan şu; büyük vergi mükellefleri vergi dairesinde kaydımın olması mümkün değil. Şaka yaptıklarını zannettim. ‘Yani beni büyük ölçekli vergi mükellefi olarak mı kabul ediyorsunuz’ dedim oradaki memura” şeklinde hayretten hayrete düşmüştü.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin