Ödedikleri vergi ve aldıkları maaşları protesto etmek için sokağa çıktılar. Öğretmenler ve emekliler ekonomik koşulların düzeltilmesi için hükümete çağrıda bulundu

Bilecik’te bir araya gelen Eğitim-İş Sendikası ve Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, basın açıklaması yaptı. Eğitim İş Bozüyük Başkanı Semah Açıkel, “Ülkemizde özellikle ücretler üzerindeki mali yüke bakıldığında adaletli bir vergi uygulamasından bahsetmek zordur” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ödedikleri vergi ve aldıkları maaşları protesto etmek için sokağa çıktılar. Öğretmenler ve emekliler ekonomik koşulların düzeltilmesi için hükümete çağrıda bulundu

Bilecik’in Bozüyük İlçesi’nde bir araya gelen Eğitim-İş Sendikası ve Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, vergide adalet için hükümete çağrıda bulundu.

Eğitim İş Bozüyük Başkanı Semah Açıkel, “Ülkemizde özellikle ücretler üzerindeki mali yüke bakıldığında adaletli bir vergi uygulamasından bahsetmek zordur” dedi.

Bozüyük İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda dün bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan Eğitim-İş Sendikası Başkanı Semah Açıkel, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ve vergilendirme üzerinden hükümete yönelik yaptığı eleştirilerde şunları dile getirdi:

“TÜİK UTANMASA 'BU ÜLKEDE ENFLASYON YOK' DİYECEK”

“Ülkemizdeki ekonomik krizi açlığı yoksulluğu ve enflasyonu yok sayan iktidar ve TÜİK utanmasa bu ülkede enflasyon yok diyecek. TÜİK’in sahte enflasyon oranı ve Sarayın lütfuyla memura, emekliye verilen yüzde 30 zamma karşı ‘İnsanca yaşayacak ücret ve vergide adalet için’ buradayız. Yandaş müteahhitlerin, ihale vurguncularının vergi borçları düzenli olarak silinip kamu bankaları onlar için seferber ediliyorken emekçiler sefalete sürüklenmiştir.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin