Oda TV davasında Deniz Baykal'a Halk TV sorusu!

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Oda TV davasında tanık olarak dinlendi.

Google Haberlere Abone ol
Oda TV davasında Deniz Baykal'a Halk TV sorusu!

Odatv davasında tanık olarak dinlenmesine karar verilen CHP Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorularını yanıtladı. Deniz Baykal, Halk TV'nin satılması olayı ile ilgili olarak Soner Yalçın'ın kendisi ile görüştüğünü, bu görüşmeye birkaç gazetecinin daha geldiğini, görüşmelerin bir süre daha devam ettiğini ancak Halk TV'nin kendisine ait olmadığı gerekçesiyle görüşmenin sona erdiğini belirtti. 



Odatv davasının tutuksuz sanıkları Soner Yalçın, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, Odatv'de yapılan aramalarda "Hocadan Notlar", "Soner Bey'den Gelen", "Kılıçdaroğlu'na destek zorunlu", "Sabri Uzun" ve "Hanefi" adlı belgelerin bulunduğunu, bu belgelerde adı geçen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, tanık olarak dinlenilmesini talep etti. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi de CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Ankara'da tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkemenin kararı doğrultusunda Deniz Baykal soruları yanıtladı. Yalçın'ın Avukatı Hüseyin Ersöz, talimatlı ifade alınma işleminin duruşmalı şekilde yapılmasını ve Baykal'a sözlü soru yönetmek istediklerini belirtti. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma hakkında ANKA'ya bilgi veren Yalçın'ın Avukatı Eröz, "Deniz Baykal'ın ifadesinin alınması için talepte bulunduk. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talepte bulunan Deniz Baykal'ın Avukatı ise müvekkilinin milletvekili olduğundan dolayı Ankara'da ifadesinin alınmasını talep etti. Mahkemede bu yönde karar verdi. Biz Deniz Baykal'a soru sorma düşüncesiyle mahkemeden aynı talepte bulunarak Ankara'da yapılacak duruşmanın bildirilmesini istedik" dedi. Deniz Baykal'ın yurtdışında olduğu gerekçesiyle bugün gerçekleştirilen duruşmaya katılmadığı, sorulara yazılı olarak yanıt verdiği öğrenildi. 



HALK TV'NİN SATIŞI İÇİN YALÇIN İLE GÖRÜŞTÜM



Baykal'ın Halk TV'nin satışına ilişkin sorulara ayrıntılı yanıtlar vermediğini ifade eden Ersöz, "Deniz Baykal, Halk TV'nin satılması olayı ile ilgili olarak Soner Yalçın'ın kendisi ile görüştüğünü söylemiş. Bu görüşmeye birkaç gazetecinin daha Yalçın ile geldiğini belirtmiş ancak isim vermemiş. Bu görüşmelerin bir süre daha devam ettiğini ifade ettikten sonra Halk TV'nin kendisine ait olmadığı için görüşmelerin sona erdiğini belirtmiş" dedi. 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Halk TV'nin satışına ilişkin sorduğu diğer sorulara Baykal'ın yanıt vermediğini belirten Ersöz, "İklim Ayfer Kaleli ile ilgili olarak kendisini sekreteryasından 2-3 defa aradığını ısrarla görüşmek istediğini belirtmiş. Bu talepler neticesinde kendisine bir randevu verdiğini, kendisi ile bir kez görüştüğünü söylemiş. Bu görüşmede de tamamen o dönemdeki siyasi gelişmelerin kendisine sorulduğunu ve Halk TV'nin satılması ile ilgili olarak İklim Ayfer Kaleli ile hiçbir şekilde bir görüşme yapılmadığını ifade etmiş" değerlendirmesinde bulundu. Baykal'ın İklim Ayfer Kaleli'nin Mümtaz İdil ile yapmış olduğu görüşmenin içeriğini aynen kabul ettiğini kaydeden Ersöz, Baykal'ın bu görüşmede güncel konulara ilişkin konuşmaların olduğunu belirttiğini anlattı. Ersöz, Deniz Baykal'ın mahkemenin sorularına verdiği yanıtlarda İklim Ayfer Kaleli'ye yönelik şöyle bir suçlamada bulunduğunu belirtti: 



"İklim Ayfer Kaleli benimle ilgili söylemiş olduğu iddiaların hepsi yalandır, kesinlikle böyle bir taciz olayı gerçekleşmiştir. İklim Ayfer Kaleli, Soner Yalçın ve Barış Pehlivan ile telefon görüşmesi yapmış bu görüşmeler, Barış Pehlivan'ın ve Soner Yalçın'ın telefonlarının dinlendiğini bildiği halde gerçekleşmiştir. İklim Ayfer Kaleli bu görüşmelerin daha sonra kullanılmasını sağlamak için bir nevi bu görüşmeleri yapmıştır, Pehlivan ve Yalçın'ı aramıştır. İklim Ayfer Kaleli ileri sürdüğü bütün hususların hepsinin yalan olduğunu bununla ilgili olarak tazminat davaları açtığını ve bunları kazandığını söylemiş. Bu mahkeme kararlarını da mahkemeye sunmuş." 



KÜÇÜK İLE BİR SAMİMİYETİM YOK



Ersöz, Yalçın Küçük'ün el yazısı notlarında yer alan "Deniz Baykal'ı devirdik" şeklindeki değerlendirmeye ise Baykal'ın şöyle yanıt verdiğini anlattı:  "Bilgim dışında. Yalçın Küçük ile tanışıklığın okul yıllarına dayandığını, bunun haricinde samimiyetinin bulunmadığını ve notla ilgili olarak da her hangi bir bilgisinin olmadığının yorum yapmayacağını söylemiş."



Deniz Baykal'ın Avukatının müvekkilinin duruşmalara katılmayacağını ve yazılı beyanlarının yeterli görülmesini talep ettiğini belirten Avukat Ersöz, hakimin de sözlü ifade alınmasının esas olduğunu, Deniz Baykal'a duruşmalara katılması için bir kez daha çağrı kağıdı çıkarılmasına karar verdiğini ifade etti. Duruşmada, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak Baykal'ın yazılı beyanlarının yeterli olup olmadığı soruldu. Mahkemenin kararı doğrultusunda Baykal'ın mahkemeye gelerek sözlü ifade verip vermeyeceği belli olacak. (ANKA) 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin