"Öcalan Barış Manço'yu kim öldürmüş diye sordu. O bir paranoyaktır"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon davasının 301. duruşması görüldü.

Google Haberlere Abone ol
"Öcalan Barış Manço'yu kim öldürmüş diye sordu. O bir paranoyaktır"

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 37 tutuklu sanık hazır bulundu. 



Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 29 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan Yalçın Küçük ve Sami Hoştan da duruşmaya katıldı. 



"İDDİALARIN TAMAMI YALAN"



Duruşmada, sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur, savcılar tarafından sunulan 2 bin 271 sayfalık mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, “Avukatınız burada hazır. Savunma yapmaya hazır mısınız” diye sorunca Uğur, “Savunma yapmaya hazır değilim. Ama çeşitli iddialara ilişkin beyanlarda bulunacağım” diye konuştu. Sanıkların 'Darbeye teşebbüs' iddiasıyla suçlandığını söyleyen Uğur, "Cinayet, hırsızlık gibi suçlarla ilgili hazırlanan iddianamelerde bile suç tarihi ve saati yazılır. Bu mütalaada suç tarihleri farklı. Darbe teşebbüsü 2003, 2006, 2009 ve 2011 mi, belli değil. İddianame ve mütalaaya göre sürekli darbe paranoyası içinde yaşayan insanlar var. Sürekli darbe teşebbüsü içindeler. Böyle saçma bir şey olamaz. İddiaların tamamı külliyen yalandır. Mütalaada somut suç isnat edilmemiştir, somut delil ortaya konmamıştır” dedi. 



"KOMPLO ROMANI"



Yasalar değişmese idamla yargılanacağını ifade eden Uğur, "Dava 6 yıldır devam etmektedir. 18 Mart günü açıklanan mütalaa gerçek dışı, hukuksuzdur. Mütalaanın dili, iddianame diliyle aynıdır. Komplo romanı oluşturulmuştur" ifadelerini kullandı. 2 saatlik son savunma süresini eleştiren Uğur, dosyada milyonlarca sayfa olduğunu, mahkemenin bu uygulamayla ileride mahkumiyet kararı vereceğini, bunun da ihsası rey anlamına geldiğini savundu. 



"ÖCALAN BİR PARANOYAKTIR"



Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan'ın Türkiye 'ye getirildiğinde sorgusuna katıldığını anlatarak "Apo kendisiyle konuşanı tartar. Elini veren kolunu kaptırır. Sorgularken Barış Manço'nun ölüm haberi geldi. Bize dönüp gözlerini açarak 'Ben de üzüldüm. Barış Manço'yu kim öldürmüş' diye sordu. O bir paranoyaktır" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin