Ocak Partisi’nde isyan var. İçişleri Bakanlığı'na seslenen Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör: Osmanlı Ocakları’nın kurduğu Ocak Partisi’ne alındı belgesi neden verilmiyor?

Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör, İçişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi ve "Osmanlı Ocakları’nın kurduğu Ocak Partisi’ne alındı belgesi neden verilmiyor? Bunu soruyorum, buna demokrasi diyemeyiz. Bu, demokrasiye ihanettir” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Ocak Partisi’nde isyan var. İçişleri Bakanlığı'na seslenen Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör: Osmanlı Ocakları’nın kurduğu Ocak Partisi’ne alındı belgesi neden verilmiyor?

OCAK Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör, “15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi’nin genel başkanımıza teslim edilmiş olmasına rağmen Osmanlı Ocakları’nın kurduğu Ocak Partisi’ne alındı belgesi neden verilmiyor? Bunu soruyorum, buna demokrasi diyemeyiz. Bu, demokrasiye ihanettir” dedi.

Ocak Partisi Genel Başkan Vekili İbrahim Gökhan Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak 28 Şubat 2022 tarihinde partilerinin kuruluş evraklarını İçişleri Bakanlığı’na sunduklarını söyledi.

Güngör, “Daha önce bazı açıklamalarımızda Cumhur İttifakı’ndan yana olduğumuzu belirttik fakat bugün hala alındı belgesinin verilmemiş olması bizim hala bu kararda olduğumuzu göstermez. Burada bir ayrım yapmak lazım. Evet Cumhurbaşkanımızı destekliyoruz, bunu kesinlikle söylüyoruz fakat bugünkü şartlarda Cumhur İttifakı’nda olduğumuzu söylemiyorum. Bunu açık ve net bir şekilde belirtiyorum ama önümüzdeki tarihler ne getirirse o günkü konjektöre göre konumlanacağız. Yaklaşık bir yıl zaman geçtiği halde bize hala alındı belgesi verilmedi. Bizim herhangi bir siyasi yasağımızın olması söz konusu değildir. Eğer ki böyle bir şey varsa bunu İçişleri Bakanlığı’nın bize bildirmesi lazım. Fakat İçişleri Bakanlığı’ndan bize ne eksik evrak ne başka bir konuda dönüş olmuştur. Biz milli bir partiyiz. Osmanlı Ocakları, 15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi’nin Genel Başkanımıza teslim edilmiş olduğu bir genel merkezdir” diye konuştu.

‘BU DEMOKRASİYE İHANETTİR’

Güngör, demokrasinin ancak ayrım gözetilmeden alındı belgesinin verilmesiyle sağlanacağını belirterek, “Bize neden alındı belgesi verilmiyor? PKK’nın kurmuş olduğu yedek partiye alındı belgesi veriliyor. FETÖ’nün kurmuş olduğu yedek partilere alındı belgesi veriliyor. 15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi’nin genel başkanımıza teslim edilmiş olmasına rağmen Osmanlı Ocakları’nın kurduğu Ocak Partisi’ne alındı belgesi neden verilmiyor? Bunu soruyorum, buna demokrasi diyemeyiz. Bu, demokrasiye ihanettir” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin