Ocak ayında futbol dünyası en çok bunları konuştu

Geride bıraktığımız ayda medyada en çok konuşulan futbolcu, teknik direktör ve yöneticiler belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ocak ayında futbol dünyası en çok bunları konuştu

Ocak ayında medyanın en çok sözünü ettiği spor kulübü, futbolcu, teknik direktör ve kulüp yöneticileri belirlendi. Medya Takip Merkezi (MTM)’nin 3 mecrayı kapsayan araştırmasında, ay sonunda Emre Belözoğlu’nu renklerine bağlayan Fenerbahçe en çok konuşulan kulüp, Galatasaray’ın ses getiren transferi Sneijder ise medyanın en çok yer verdiği futbolcu oldu.  



Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı araştırmaya göre, Ocak ayında en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. Toplamda 86 bin 433 haber ve yazıda yer bulan spor kulübü, kuruluş hikayesinin anlatıldığı “Fenerbahçe Destanı” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesi, arama motoru Yandex’le yaptığı anlaşma ve Emre Belözoğlu transferi ile adından söz ettirdi. 



Ocak ayında medyanın en çok yer verdiği ikinci spor kulübü ise Süper Lig lideri Galatasaray oldu. Ay içerisinde, çeşitli futbolcuların transfer haberleri ile gündeme gelen sarı kırmızılı kulüp, ay sonunda gerçekleştirdiği Sneijder ve Drogba transferleri ile spor gündemine damga vurdu. Boğaz’daki Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangınla da haberlere konu olan kulüp, toplamda 77 bin 998 haber ve yazıda yer aldı. 



Ocak ayında en çok konuşulan spor kulüpleri



No    Spor kulübü    Haber Adedi

1    Fenerbahçe    86.433

2    Galatasaray     77.998

3    Beşiktaş     56.586

4    Trabzonspor    39.372

5    Bursaspor    34.450

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.



Sneijder diğer futbolculara fark attı





Galatasaray’ın bir süredir transfer etmek için uğraştığı ve sonunda renklerine bağladığı Wesley Sneijder, Ocak ayının en çok konuşulan futbolcusu oldu. Bundan önce İtalya’nın Inter takımında forma giyen Sneijder için Galatasaray’ın Inter’e 7.5 milyon Avro’luk bir ödeme yapacağı açıklandı. Galatasaray’da Hagi gibi bir efsane olmak istediğini söyleyen futbolcuya, taraftarların Beşiktaş maçında  “Efsane olmak için yüreğini ortaya koyman lazım” şeklinde bir pankart hazırlaması dikkat çekti. Sneijder Ocak ayında 21 bin 414 haber ve yazıda yer aldı. 



MTM’nin ayın en medyatik sporcularını belirlediği araştırmaya göre, Fenerbahçe’de forma giyen Semih Şentürk, uzun zaman sonra yeniden listeye girerken, Ocak ayının en çok konuşulan ikinci futbolcusu oldu. Ara dönemde, Beşiktaş’ın renklerine bağlamak istediği iddiasıyla gündeme gelen Semih Şentürk, bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Öte yandan, Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Tamer Kıran da, böyle bir transferin gündemlerinde olmadığını açıkladı. 10 yılı aşkın süredir Fenerbahçe’de oynayan Şentürk, ay boyunca 8 bin 002 haber ve yazı ile adından söz ettirdi. 



Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu Raul Meireles, ayın medyada en çok ses getiren diğer futbolcusu oldu. 15 milyon Euro ile, Türkiye’deki en pahalı futbolcu olan Meireles, Galatasaray maçı sonrası aldığı 4 maçlık cezanın ardından ilk karşılaşmasına Bursaspor ile yapılan kupa maçında çıktı. Meireles’in ay içerisinde konu olduğu bir diğer haber ise, İtalya’nın Fiorentina Kulübü’nün kendisine talip olmasıydı. Fenerbahçe’nin bu teklife sıcak bakmadığı öğrenilirken, Meireles’in Ocak ayında 7 bin 728 haber ve yazıda yer bulduğu belirlendi. 



Ocak ayında en çok konuşulan spor futbolcular



No    Futbolcu    Haber adedi

1    Wesley Sneijder    21.414

2    Semih Şentürk    8.002

3    Raul Meireles    7.728

4    Dirk Kuyt    7.656

5    Manuel Fernandes    7.523

6    Felipe Melo    7.103

7    Miroslav Stoch    7.005

8    Moussa Sow    6.908

9    Mehmet Topal    6.395

10    Burak Yılmaz    6.315



MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.



Fatih Hoca Divan Kurulu Üyesi oldu





Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasında, medyada en fazla yer alan teknik direktörler de belirlendi. Araştırmaya göre, Ocak ayının medyada en çok ses getiren teknik ismi Fatih Terim oldu. Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyeliği’ne hak kazanması ile medyada geniş yer bulan Terim, yönetimle arasında bir sürtüşme olduğu iddiaları ile haberlere konu olmuştu. Ünal Aysal ise bu iddialarla ilgili, Fatih Terim’le aralarında herhangi bir gerginlik olmadığını açıkladı. Fatih Terim, ay boyunca 15 bin 153 haber ve yazı ile gündeme geldi. 



Aynı araştırmaya göre, ayın en çok konuşulan ikinci teknik direktörü Aykut Kocaman’dı. Aralık ayı sonlarında şok bir şekilde istifa kararı alan Fenerbahçe teknik hocası, Ocak ayının başında bu kararından vazgeçerek takımının başında kaldı. İstifasının nedeni olarak, kaybedilen 27 puanı ve oyuncularına verilen haksız cezaları işaret eden Kocaman, istifa kararından oyuncularının kalitesi ve verdikleri söze güvenerek vazgeçtiğini açıkladı. Tecrübeli teknik direktör, ay genelinde 14 bin 259 haber ve yazıda yer aldı. 



Araştırmada öne çıkan bir diğer isim ise Samet Aybaba oldu. Beşiktaş’ın teknik direktörlüğünü yapan Aybaba, toplamda 10 bin 585 haber ve yazıya konu edildi. Lige verilen arada, takımı ile Antalya’da kampa giren teknik hoca, takımını sıkı şekilde çalıştırmasıyla dikkat çekti. Ara dönemde herhangi bir transfer istemediğini ifade eden Aybaba’nın, yaşanan sakatlıklar sonrasında takımdaki dengeleri bozmayacak bir transfere sıcak baktığı öğrenilmişti. 



Ocak ayında en çok konuşulan teknik direktörler



No    Teknik direktör    Haber adedi

1    Fatih Terim    15.153

2    Aykut Kocaman    14.259

3    Samet Aybaba    10.585

4    Şenol Güneş    10.142

5    Ertuğrul Sağlam    8.966

MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.



Ünal Aysal pastaya iki çilek birden koydu…





Ocak ayının spor gündemini içeren araştırmada, ayın en çok konuşulan kulüp yöneticileri de belirlendi. Buna göre, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal Ocak ayından medyanın en fazla söz ettiği kulüp yöneticisi oldu. Ay içerisinde Sneijder ve Drogba transferlerinde oynadığı büyük rol ile spor gündeminde geniş yer bulan Aysal, Fatih Terim ile aralarındaki gerginliğin sona ermesi ile de haberlere konu edildi. Galatasaray Üniversitesi’nde çıkan yangın sonrası, binanın restorasyonu için ne gerekiyorsa yapılacağını ifade eden Ünal Aysal, ay boyunca 9 bin 853 haber ve yazıda yer aldı. 



Medyanın en çok yer verdiği kulüp yöneticileri sıralamasında, 7 bin 927 haber ve yazı ile Aziz Yıldırım ikinci oldu. Gaziantepspor-Fenerbahçe maçı için Gaziantep’e giden Aziz Yıldırım, havaalanında bir grup Fenerbahçelinin protestosu ile karşılaştı. Yıldırım’ın medyaya konu olduğu diğer haberler ise, Türk Böbrek Vakfı’na bir diyaliz makinesi bağışlaması ve Bakırköy Adliyesi’nde Savcı Aydın Yılmaz’ı ziyaret etmesi oldu. 



MTM’nin spor gündemi raporuna göre, Ocak ayından en çok konuşulan diğer kulüp yöneticisi Fikret Orman oldu. Ay boyunca, 5 bin 193 haber ve yazı ile adından söz ettiren Beşiktaş Başkanı, Torbalı Beşiktaşlılar Derneği’nin Kızılay ile düzenlediği kan bağışı etkinliğine katılması, Bursaspor ile aralarındaki husumeti bitirmek için çalışmalara girişmesi ve BJK Ege Kartalları’nın düzenlediği Büyük Ege Paneli’ne katılması ile ay içerisinde haberlere konu oldu. 



Ocak ayında en çok konuşulan kulüp yöneticileri



No    Kulüp yöneticisi    Haber adedi

1    Ünal Aysal    9.853

2    Aziz Yıldırım    7.927

3    Fikret Orman    5.193

4    Sadri Şener    4.578

5    Abdurrahim Albayrak    1.635



MTM Medya Takip Merkezi'nin, Ocak 2013'te 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yaptığı medya takibi sonuçlarından derlenmiştir.



İşte ayın dikkat çeken diğer gelişmeleri



Ay boyunca öne çıkan haberleri derleyen Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, spordaki diğer gelişmeler ise şunlar oldu: 

•    Milli yüzücü Orel Oral, Türkiye'de yapılan Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın ardından milli takıma veda ettiğini açıkladı.

•    Galatasaray yönetimi, sezon başında Lyon’dan bonservis bedeli ödenmeden renklerine bağladığı Brezilyalı savunma oyuncusu Cris ile yollarını ayırdı.

•    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'a 21'er gün, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e ise 30 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

•    Beşiktaş, sol bek mevkii için uzun süredir peşinde olduğu İstanbul BŞB’nin yetenekli ismi Gökhan Süzen’i kadrosuna dahil etti.

•    Tek bayanlarda Dünya 3.'sü Serena Wililams, 47. WTA şampiyonluğunu Brisbane'de kazandı.

•    Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde, Galatasaray rakibi Fenerbahçe’yi 74-72 yenerek kupayı aldı. 

•    Miroslav Stoch, 5 milyondan fazla kişinin FIFA'nın internet sitesinde oyladığı FIFA Puşkaş Yılın Golü Ödülü'nü kazandı.

•    FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, dünyanın en önemli hakem blog sitesi "Footballrefereeing.blogspot" tarafından 2012 yılının en iyi hakemi seçildi. Çakıra’a bir onur da IFFHS’den geldi. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), spor yazarları ve otoritelerin oylarıyla belirlediği 2012'nin en iyi futbol hakemi raporunda Cüneyt Çakır ikinci oldu. 

•    Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylık kitabını, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) teslim etti.

•    FIFA, Macaristan'a İsrail maçındaki anti-semitik, Bulgaristan'a ise Danimarka maçında rakip oyuncuya yapılan ırkçı tezahüratlar için ilk milli maçı seyircisiz oynama cezası verdi.

•    Biyolojik pasaport uygulamasıyla doping yaptığı tespit edilen milli atlet Alemitu Bekele, IAAF tarafından 4 yıl men cezalı atletler listesinde yer aldı.

•    Trabzonspor Kulübü, futbolcusu Barış Özbek ile sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini bildirdi.

•    Amerikan Anti-Doping Ajansı tarafından doping yaptığı gerekçesiyle suçlu bulunduktan sonra ilk röportajını ABD televizyonlarının simgelerinden Oprah Winfrey'ye veren Lance Armstrong, yedi Fransa Bisiklet Turu zaferini EPO, transfüzyon ve testesteron gibi yasaklı yollardan elde ettiğini itiraf etti.

•    Turkcell, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) ile İstanbul 2020’ye destek sözleşmesi imzaladı.

•    Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkanlarından Cemal Saltık, 90 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti.

•    Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası’nda 5 Türk sporcunun dopingli çıkmasından dolayı istifa etti.

•    Ertuğrul Sağlam, Bursaspor’daki teknik direktörlük görevinden istifa etti. 

•    Trabzonspor’un Elazığspor’a karşı kaybettiği maç sonrasında, teknik direktör Şenol Güneş istifa etti. 

•    Ara transfer döneminin sessiz kulübü F.Bahçe, Atletico Madrid’e giden eski futbolcusu Emre Belözoğlu’nu yeniden kadrosuna kattı. 

•    PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor’un teknik direktörü Arif Peçenek, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin