Obama tarihi kararı gözyaşlarıyla açıkladı

Amerikan Başkanı Obama gözyaşlarıyla silaha savaş açtı

Google Haberlere Abone ol
Obama tarihi kararı gözyaşlarıyla açıkladı

Obama, Oval Ofis’teki son senesinde Amerikalıların silaha erişimini kontrol altına alacak yeni düzenlemeler getirdi. Ve Kongre’nin karşı çıktığı yeni kuralları, Kongre’yi baypas edip yürütmenin yetkisindeki bir kararnameyle yürürlüğe soktu. Üç yıl önce bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda katledilen 20 çocuk için gerçekleştirilen anma töreni sırasında yaptığı açıklamada, soğukkanlılığıyla tanınan Obama gözyaşı döktü.



Obama, Newtown şehrinde yaşanan olayı aktarırken, “New Town’daki birinci sınıf öğrencileri” derken boğazı düğümlendi. Ardından “Bu çocukları her düşündüğümde aklımı kaçıracak gibi oluyorum” deyip ağladı.



BENİM YETKİM DAHİLİNDE



Obama, konunun en can alıcı kısmı olan, bu konuda bir düzenleme için Kongre’yi baypas eden bir kararnamenin yeterli olup olmayacağına dair pazartesi günü yaptığı açıklamada, düzenlemenin Amerikalılara silah edinme hakkı tanıyan Anayasa’nın 2. Ek Maddesi’yle uyumlu olduğunu savunarak, “Bunlar, hepsi benim ve yürütmenin yetkileri dahilinde olan öneriler değil sadece, ama aynı zamanda silah sahipleri dahil Amerikan halkının ezici çoğunluğunun desteklediği düzenlemeler” demişti.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin