Obama Sabah gazetesi için köşe yazısı yazdı!

ABD Başkanı Obama dünkü görüşme öncesinde Sabah Gazetesi için bir yazı kaleme aldı. Obama yazısında ABD- Türkiye ilişkileri ve görüşmeye dair ne mesajlar verdi?

Google Haberlere Abone ol
Obama Sabah gazetesi için köşe yazısı yazdı!

Dün başbakan Tayyip Erdoğan'ı Beyaz Saray'da ağırlayan ve Türkiye'deki gündem üzerine tarihi bir görüşme yapan ABD Başkanı Barack Obama görüşme öncesinde Sabah Gazetesi için bir yazı yazdı.



Sabah Gazetesi'nde "Üretken Bir Ortaklık" başlığı ile yayınlanan yazıda Obama, Erdoğan'dan arkadaşım diye söz etti ve görüşmede ittifaklarını bir sonraki adımlarını belirleyeceklerini ifade etti.



Başkan Obama, Türkiye'ye ilk ziyareti sırasında başbakan Erdoğan ve Türk halkının kendisine çok misafirperver davrandığını ve bu ziyarette bunun karşılığını vereceğini ifade etti.



Ziyaretin ABD- Türkiye işbirliğini birkaç önemli alanda geliştireceğini belirten Obama yazısında, "Öncelikle; ortak güvenliğimize dair kesin sorumluluğumuzun altını çizeceğiz. Türkiye'de kalıcı barış için başbakanın başlattığı cesur çabaları alkışlıyorum. Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin kendisini terörizme karşı savunma hakkını tam anlamıyla destekliyor. Ayrıca hukukun egemenliği, iyi yönetim ve insan haklarını geliştirme çabalarını da destekliyor. Bu yıl meydana gelen Ankara'daki büyükelçiliğimize karşı düzenlenen saldırıda ülkelerimizin omuz omuza durduğu gibi, geçen hafta Reyhanlı'da masum Türk sivillerin ölümüne yol açan zalimce patlamaları kınıyoruz. Türk dostlarımıza, Başınız sağ olsun diyoruz" dedi.



Obama'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin