Obama açıklama yaptı, medyaya nasıl yansıdı?

Obama'nın ABD'de öldürülen 3 Müslümanle ilgili açıklaması medyada nasıl yer aldı?

Google Haberlere Abone ol
Obama açıklama yaptı, medyaya nasıl yansıdı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, olayın yaşanmasının ardından ABD yöneticilerinden herhangi bir açıklama yapılmadığı için eleştirdiği Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen 3 Müslümanla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama yazılı bir açıklama yayımladı.



Açıklamanın ardından Telegraph gazetesi, Obama'nın sessizliğini bozduğunu yazdı, BBC ise açıklamanın Erdoğan'ın eleştirmesinin ardından geldiğine dikkat çekti.



İngiliz Telegraph gazetesi, ABD'de öldürülen üç Müslüman genç için ABD Başkanı Barack Obama'nın sessiz kalması dolayısıyla eleştirilmesinin ardından ilk kez sessizliğini bozduğunu yazdı.

Telegraph gazetesi, Obama'nın geçtiğimiz salı günü Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen üç genç ile ilgili ilk kez sessizliğini bozduğunu ve olayı "acımasız ve zalimce" olarak nitelendirdiğini yazdı.

Gazete, Obama'nın bu sessizliğinin aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bir kısım Müslüman lider tarafından eleştirildiğini Erdoğan'ın Obama ve diğer üst düzey Amerikalı yöneticilerin bu olayla ilgili konuşmaları gerektiği açıklamalarını aktardı.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı'nın bu cinayeti ele alması gerektiğini belirterek "Eğer böyle bir olayda sessiz kalırsan ve hiçbir bir açıklama yapmazsan, dünya da sana karşı sessiz kalır" açıklamalarına yer verdi.



İngiliz yayın kuruluşu BBC ise ABD Başkanı Obama'nın üç Müslümanın öldürülmesini kınayan bir açıklama yaptığını yazarak Obama'nın yorumlarının Erdoğan'ın sessiz kalması ile ilgili eleştirilerin ardından geldiğine dikkat çekti. 



BBC, olayla ilgili FBI'ın dosya açtığını da belirtti. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin