O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde

Enflasyon nedeniyle Türkiye genelindeki fiyat artışları sonrası öğrencilerin barınma ve yemek ihtiyaçları büyük dert haline dönüştü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri ise hallerinden memnun. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek, su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor.Öte yandan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri yüzde 175 zam yapılan yemek fiyatları için eylem yapıyor. Öğün başı 4 lira olan yemek fiyatları 11 liraya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde

Enflasyon nedeniyle Türkiye genelindeki fiyat artışları sonrası öğrencilerin barınma ve yemek ihtiyaçları büyük dert haline dönüştü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri ise hallerinden memnun. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek, su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. 47 binden fazla öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitede günlük yaklaşık 6 bin öğrenci yemekhaneden faydalanıyor.

O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde

47 bin 927 öğrenciye ev sahipliği yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ), bu yıl öğrenci yemeğini 5 lira olarak belirledi. Son dönemdeki fiyat artışlarına rağmen yemekhane ücretinin uygun olması talebi de artırdı. Hazırlanan yemeklerden günlük yaklaşık 6 bin öğrenci faydalanıyor. Günde bir kez 4 çeşit yemek, yarım litre su ve sınırsız ekmeği 5 liraya alan öğrenciler durumu memnuniyetle karşıladı.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversitelerin görevlerinden birinin öğrenci yemeği vermek olduğunu belirterek, "Biz de senelerdir öğrenci yemeği veriyoruz. Yemeklerin fiyatlarında ülkenin genelinde büyük artışlar oldu. Ama biz bu sene şu anda öğrenciye 5 liradan yemek veriyoruz. 10 liraya ve daha fazlasına veren yerler var. Bizler öğrencilerimizin düzgün, temiz ve hijyenik ortamda yemek yemesi için uğraşıyoruz. Öğrencilerimiz öğrenci yemekhanesini tercih ediyorlar. Çok sayıda da öğrencimiz olması nedeniyle sırada uzamalar oluyor. Bu durumu çözmek için farklı neler yapabiliriz, bu işi nasıl kolaylaştırabiliriz onlarla ilgileniyoruz. Öğrencilerimizle görüştüğümüzde yemeklerimizden memnun olduklarını gördük. Ancak hepsinin şikayeti sıranın fazla olması. 12- 13 saatleri arasında bütün öğrenciler yönlendiği için bir anda yığılmalar oluyor" diye konuştu.

O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde - Resim : 2

'KAFELERDE SADECE ÇAY 5 LİRA'

2 hafta önce yönetim kurulunda yemeklerle ilgili bir görüşme yaptıklarını kaydeden Prof. Dr. Yıldız, "Türkiye’deki diğer yemek fiyatlarıyla ilgili bilgiler aldık. Daire başkanlığımızın bize teklifi de 9,5-10 lira olmasıydı. Dekanlarımız da 7,5 liranın uygun olduğunu söylediler. Fakat biz öğrencinin yanında olmak için ve öğrencinin düzgün beslenebilmesi için bu fiyatı 5 liraya indirdik. Kafelere gidildiğinde 5 liraya sadece çay verildiğini biliyoruz. Burada 5 liraya 3-4 çeşit yemek yiyebiliyorlar ve ayranlarını alıyorlar. Biz fiyatın uygun olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde - Resim : 3

'BU FİYATA BAŞKA YERDE YEMEK YOK'

Üniversitenin sunduğu yemek hizmetinden faydalanan öğrenciler de hem kalite hem de fiyat olarak çok memnun olduklarını aktararak, üniversite yönetimine teşekkür etti.

Öğrencilerden Yakup Kayalar, "Yemeklerimiz gayet güzel. Mesela bugün köftemiz var ve gayet lezzetli. Herkesin tüketebileceği ve karşılayabileceği şekilde fiyatlar. Bence uygun bir öğrenci fiyatı. Çünkü şu an bu fiyatlara başka yerde yemek yeme ihtimalimiz yok" dedi.

Gizem Ören ise "Yemekleri beğeniyorum. Bir öğrenci için uygun fiyatlı olduğu için de her zaman geliyorum. Bir öğrenci açısından dışarıda yemek yemek çok pahalı. Biz de bütçemizi düşünmek zorundayız. Yemeklerin lezzeti ve fiyatı için teşekkür ederim" diye konuştu.

TEZATIN BÖYLESİ: MSKÜ'DE 4 LİRA OLAN YEMEM 11 LİRAYA ÇIKARILDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin (MSKÜ) yemek ücretlerine yüzde 175 zam yapıldı. Yapılan zamların geri çekilmesini talep eden öğrenciler, üniversite yemekhanesi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla zamlara tepki gösterdi.

MSKÜ'de yemek ücretlerine yeni eğitim öğretim döneminde geçerli olmak üzere yüzde 175 zam yapıldı. Öğün başına 4 lira olan yemek ücreti, 11 liraya çıkarıldı. Yemek zamlarına karşı yemekhane önünde yapılan açıklamada Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Başkanı Şaban Can Girgin, "Okulumuzda yemek ücretleri 4 liradan 11 liraya yükseldi. Zaten okulumuzda iki öğün yemek verilmiyor. Ya öğlen yiyeceğiz ya akşam. Öğlen okulda yesek akşam yemeğe 50-60 lira vereceğiz. Akşam okulda yesek, öğlen aç kalacağız” diyerek tepkisini dile getirdi.

Girgin, öğrencilerin taleplerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Devletin görevi, üniversitenin görevi bizim eğitim almamızı sağlamaktır. Ucuz ve sağlıklı yemek vermektir. Öğrencisini piyasaya ezdirmemektir. Bu zammı geri çekmesi için, üniversite yönetimini göreve çağırıyoruz. Talebimiz çok net: Yemek zamlarını geri çekin. Yüzde 175'lik zammı geri çekin. Zamlar çekilene kadar susmayacağız. İmza kampanyamız sürecek. Şimdi herkesi imza vermeye davet ediyoruz. Topladığımız imzaları, haklı talebimizi en kısa sürede yönetime ileteceğiz." 

O üniversitede öğrenciye 4 çeşit yemek 5 lira. SCÜ yemekhanesinde öğrenciler için hazırlanan 4 çeşit yemek su ve sınırsız ekmek sadece 5 liraya veriliyor. MSKÜ öğrencileri ise % 175 zam yapılan yemekler için grevde - Resim : 4

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin