O sözlere sinirlendi, Nevşin Mengü’ye çağrı yaptı: Gelsin kendi çeksin. Suriye tartışmasında Fatih Koparan'dan yanıt geldi.

Gezgin ve YouTuber Fatih Koparan’ın son durağı Suriye’ydi. Suriye’deki şehirleri gezen ve şehirlerdeki hayatı Youtube videolarına taşıyan Fatih Koparan’a gazeteci Nevşin Mengü’den isim vermeden eleştiri gelmişti. Koparan bu eleştiriden sonra ilk kez MedyaTava’ya konuştu. Mengü’yü Suriye’ye haber yapmaya davet etti.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel O sözlere sinirlendi, Nevşin Mengü’ye çağrı yaptı: Gelsin kendi çeksin. Suriye tartışmasında Fatih Koparan'dan yanıt geldi.

Suriye’den MedyaTava’ya bağlanan Koparan iki haftadır Suriye’de olduğunu; iki haftada Şam, Humus, Palmira Antik Kenti, Malula gibi kentleri dolaştığını, ulaşılabilir her yere gittiğini söyledi.

Neden Suriye’ye gittiniz sorusuna ise gezgin olduğunu ve Suriye’de İdlib dışında savaş olmadığını bildiği için gittiği yanıtını verdi. Kaldığı yeri de gösteren Fatih Koparan Suriye’de gayet rahat kaldığını ifade etti.

Öte yandan Koparan’ın videolarına gazeteci Nevşin Mengü’den isim vermeden eleştiri geldi. Mengü kendi sosyal medya kanalında; “Bir grup influencer Suriye’de, Şam’da her şey çok süper diye videolar paylaşıyorlar. İç savaş yok falan diye. Savaş filmlerde olduğu gibi değildir, bugün Ukrayna’ya gitseniz Kiev’de de disko var. Savaş bölge bölge oluyor. Şam’da iki tane disko gördük o zaman hiçbir şey yok demek doğru değil. Asıl savaşla gelen bir ekonomik kriz var. Suriye’ye de bu tiğ influencer’ları davet ediyorlar ne hikmetse, normal bağımsız bir gazeteci gitsin Suriye’yi haber yapsın diye davet edilmiyor, vize verilmiyor” diye konuştu. Bunun üzerine ikili arasında sosyal medyada bir tartışma yaşandı.

Koparan, Mengü’nün bu sözlerine şöyle yanıt verdi: “Gazeteciysen gel savaşı çek, yoksa onu da çek. Kimse beni davet etmedi, ama ben Nevşin Hanımı ve bana diğer emir veren şuraya da git buraya da git diyen gazetecileri davet ediyorum. Ücretlerini de ben vereceğim, biletlerini de ben alacağım, otellerini de ben karşılayacağım.”

Fatih Koparan Suriye’den videolar çekmeye devam edeceğini ve kanalındaki izlenme gelirlerini burs olarak Darüşşafaka öğrencilerine bağışladığını söyledi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin