O şehirde ölmek daha pahalı! Konut fiyatları rekor kırarken şimdi de mezar fiyatlarına zam geldi: Antalya'da kefen parasına bile zam yapıldı

Arazi ve konutlarda devasa fiyat zamlarıyla gündeme gelen Antalya'da defin işlemlerine gelen zamlar hayli dikkat çekti. Çünkü mermer mezardan kefen parasına tüm işlemlerde bütçe artırıldı.

Google Haberlere Abone ol
O şehirde ölmek daha pahalı! Konut fiyatları rekor kırarken şimdi de mezar fiyatlarına zam geldi: Antalya'da kefen parasına bile zam yapıldı

Arazi ve konutlarda fiyat artışları yaşanan Antalya'daki arsa değeri artışı, mezar fiyatlarını da etkiledi. Kent merkezindeki mezarlıkta aile mezarı almak isteyenlerin 24 metrekare için 250 bin, 12 metrekare için 125 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

30 BİNDEN 120 BİNE ÇIKTI 

Kentte 3 yılda konut yaklaşık sekiz kat, arazi ise beş kat pahalandı. Antalya'daki arsa değeri yükselişi, mezar fiyatlarına da yansıdı. Konyaaltı'ndaki Uncalı Kent Mezarlığı'nda 2020'de 60 bin lira olan 24 metrekare aile mezarlığı, 250 bin liraya; 12 metrekare mezarlık da 30 binden 125 bin liraya yükseldi.

Kurşunlu Mezarlığı'nda ise 2020'de 30 bin lira olan 24 metrekare aile mezarı, bu yıl 120 bin; 12 metrekare mezar da 15 binden 60 bin lira oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl belirlediği aile mezarlığı satış bedelini 2023'te de sürdürme kararı aldı.

MERMER MEZAR 7 BİN LİRAYA YÜKSELDİ 
Cenaze nakli, yıkama ve defin hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz gerçekleştirildiği mezarlıklarda, yakınlarını kaybedenlerin firmalar aracılığıyla yaptırdığı kabir fiyatında da artış oldu.

Kabir yapım hizmeti veren şirketlerde geçen yılın ilk aylarında 1500 liraya satılan mermer mezarın fiyatı, bu sene 7 bin liraya yükseldi.

KEFEN PARASINA ZAM

Belediyenin ücretsiz hizmet verdiği defin işlemlerini şirketler aracılığıyla yaptırmak isteyenlerin ayırdığı 'kefen parası' bütçesi de arttı.

Şirketlerin 1 yıl önce 4 bin 750 liraya gerçekleştirdiği cenaze nakli, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi gibi hizmetlerin ücreti 7 bin lira oldu. Sadece kefen fiyatı ise yıl içinde 850 liradan bin 100 liraya yükseldi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin